Συνταγή Για Βάφλες – Φτιάξε Τέλειες Βάφλες Εύκολα & Γρήγορα

Ψάχνεις την ιδανική συνταγή για βάφλες; Το τέλειο πρωϊνό σίγουρα συνοδεύεται από βάφλες με μια νόστιμη επικάλυψη της προτίμησης σας. Σίγουρα υπάρχουν άπειρες συντάγες και πολλές διαφορετικές επικαλύψεις για να επιλέξεις, αλλά στο Pinguinos έχουμε μια φανταστική συνταγή για να φτιάξεις τέλειες βάφλες εύκολα και γρήγορα.

Η βάφλα λοιπόν αποτελεί ένα είδος γλυκίσματος με αλεύρι, γάλα, αυγά που ψήνεται σε μια ειδική συσκευή. Άνα τον κόσμο υπάρχουν πολλά είδη βάφλας, με πιο γνωστή από όλες την Βέλγικη βάφλα, που ονομάζεται Βάφλα των Βρυξελλών. Στην Αμερική επίσης είναι ένα πολύ δημοφιλές πρωϊνό, αφού σερβίρονται με σιρόπι και βούτυρο.

Συνταγή για Βάφλες με Αλατισμένη Καραμέλα

Υλικά Συνταγής

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 1/4 γάλα
  • 2 φλ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 1 βανίλια

Το πρώτο βήμα για να παρασκευάσουμε την συνταγή είναι  να πάρουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και να προσθέσουμε το γάλα με το βούτυρο. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά την κατσαρόλα μας μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας. Καλό είναι να ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει και να αναμειχθούν καλύτερα τα υλικά μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την ζάχαρη και προσθέτουμε το υγρό μείγμα μέσα στο στερεό για να σχηματιστεί χυλός. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τη βανίλια. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ιδανικά φτιάχνουμε το μείγμα μας από την προηγούμενη το βράδυ και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο για να γίνει λείο και αφράτο.

Η συσκευή για τις βάφλες πρέπει να είναι ζεστή για να προσθέσουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας. Θέλει η κάθε βάφλα περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά για να είναι έτοιμη.

Για να διατηρηθεί η τραγανότητα της βάφλας, μόλις την βγάλουμε από την βαφλιέρα πρέπει να την βάλουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ένας φανταστικός τρόπος για να συνοδέψετε τις είναι με αλμυρή καραμέλα. Μια μοναδική συνταγή αλατισμένης καραμέλας με βουτυρένια υφή θα ταιριάξει υπέροχα με τις βάφλες σας. Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 100 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 πρέζες αλάτι

Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να λιώσει. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε  την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 4′-5′ λεπτά. Για να καταλάβουμε αν έχει γίνει πρέπει να έχει πυκνώσει η υφή της και να βγάζει φουσκάλες. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν την σερβίρουμε γιατί η καραμέλα είναι πολύ ζεστή και μπορεί να καούμε αν την σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε Επίσης: 10+1 ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΣΤΟ NETFLIX

Πως Να Φτιάξετε Βάφλες με Πραλίνα Φουντουκιού και Μπισκότο

Μια εναλλακτική πρόταση για να φτιάξετε βάφλες ως επιδόρπιο και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας είναι με πραλίνα φουντουκιού. Μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε άλλη επικάλυψη προτιμάτε.

Υλικά Συνταγής

  • 2 αυγά
  • 6 κ. σ. ζάχαρη
  • 480 ml γάλα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ. γ. μπέκιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ. γ. αλάτι
  • 2 κ. σ. ηλιέλαιο
  • 4 κ. σ. βούτυρο λιωμένο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε προσθέτουμε το αλέυρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Παράλληλα χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι για να λιώσουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το ηλιέλαιο και το γάλα.

Ξεχωρίζουμε τα αυγά, δηλαδή το ασπράδι από τον κρόκο. Τους κρόκους τους προσθέτουμε στο μείγμα και κρατάμε τα ασπράδια. Με ένα σύρμα χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια σε μια αραιή μαρέγκα. Μετά το προσθέτουμε στο μείγμα. Στο τέλος βάζουμε και το αλάτι και ανακατευούμε ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός.

Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε λίγο στην άκρη και στη συνέχεια ψήνουμε τις βάφλες στη βαφλιέρα. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε μια πιατέλα και τις αφήνουμε στην άκρη.

Προετοιμάζουμε τα υλικά που θέλουμε για να σερβίρουμε τις βάφλες. Παίρνουμε πραλίνα φουντουκιού, τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας μας, κόβουμε δύο μπανάνες και παγωτό εφόσον θέλουμε. Παίρνουμε μια βάφλα, περιχύνουμε με την πραλίνα φουντουκιού, προσθέτουμε λίγο τριμμένο μπισκότο και βάζουμε και μερικά κομμάτια μπανάνας. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα ψηλό πιατό με βάφλες γαρνιρισμένες ή να αφήσουμε τους καλεσμένους μας να επιλέξουν την επικάλυψη που θέλουν.

Δείτε Επίσης: ΤΑΙΝΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ