Ας σκεφτούμε για λίγο τις περισσότερες ταινίες φαντασίας που γνωρίζουμε… Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, έχει άντρες πρωταγωνιστές.  Όμως, η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν βγει μερικές ταινίες με γυναίκες στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είναι εξίσου καλές, αν όχι καλύτερες από αυτές που συνηθίζαμε να βλέπουμε τόσα χρόνια.

Εγώ δεν συνήθιζα να βλέπω ταινίες φαντασίας, καθώς θεωρούσα ότι οι περισσότερες περιείχαν κάτι υπερβολικό… πολύ εξελιγμένη τεχνολογία, ή ίσως η πλοκή να  ήταν πολύ εξωπραγματική… και όλα αυτά μου φαινόταν κάπως… «βαρετά». Οι ταινίες που ακολουθούν όμως, με έκαναν να αναθεωρήσω αυτή μου την πεποίθηση. Αν είστε λάτρεις των ταινιών με δράση… αλλά και λίγη δόση φαντασίας, τότε σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα. Wonder Woman (2017)

Όλοι γνωρίζουμε τον Superman, τoν Batman… Η Wonder Woman, λοιπόν, είναι άλλο ένα μέλος της Justice League (Λεγεώνα των Σούπερ Ηρώων), στην οποία ανήκουν και οι δύο προαναφερόμενοι. Οι κινηματογραφικοί παραγωγοί αποφάσισαν, επιτέλους, να μας δείξουν στην μεγάλη οθόνη ένα γυναικείο origin story.

Υπόθεση: Η Νταϊάνα (Wonder Woman) είναι η κόρη της βασίλισσας Ιππολύτης (Connie Nielsen) και πριγκίπισσα των Αμαζόνων, οι οποίες κατοικούν στο απομονωμένο νησί της Θεμισκύρα. Η Ιπολλύτη αφηγείται στην κόρη της την ιστορία των Αμαζόνων, δηλαδή πως ο θεός Άρης ζήλευε την ανθρωπότητα και ήθελε να την καταστρέψει και ο θεός Δίας πριν σκοτωθεί από αυτόν, κατάφερε να κρύψει τις Αμαζόνες σε αυτό το νησί, αφήνοντας σε αυτές ένα σπαθί, το οποίο θα χρησιμοποιούσαν αν ποτέ «επέστρεφε» ο Άρης. Μία μέρα σε αυτό το νησί, εμφανίζεται ένας Αμερικάνος Πιλότος (Chris Pine), ο οποίος ενημερώνει τις Αμαζόνες για μία μαζική σύγκρουση… έναν φριχτό πόλεμο στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα όντας σίγουρη ότι αυτός που τα δημιουργεί αυτά είναι ο «Άρης», αποφασίζει να φύγει από το νησί και να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή. Στην πορεία της αυτή, ανακαλύπτει ποια πραγματικά είναι και ποιο είναι το πεπρωμένο της.

Γνώριζες ότι…

1. H Gal Gadot προπονούνταν για εννέα μήνες για να αποκτήσει περίπου 7,7 μυϊκά κιλά.

2.Οι σκηνές του νησιού «Θεμισκύρα» γυρίστηκαν στην πραγματικότητα στην Νότια Ιταλία, στην ακτή Amalfi.

Δείτε επίσης: Οι 4 Πιο Υπερεκτιμημένες Ταινίες Της Disney Lara Croft: Tomb Raider (2018)

Η γνωστή σε όλους μας Lara Croft, την οποία ερμήνευσε παλαιότερα η ταλαντούχα Angelina Jolie, επιστρέφει με νέα πρωταγωνίστρια. Η Alicia Vikander ενσαρκώνει την Croft με μεγάλη επιτυχία.

Υπόθεση: H Lara Croft είναι η κόρη ενός πολύ πλούσιου εξερευνητή, ο οποίος αγνοείται εδώ και χρόνια. Η Lara, μη θέλοντας να αποδεχθεί ότι ο πατέρας της ίσως είναι νεκρός, δεν δέχεται να τον κληρονομήσει. Κάποια στιγμή όμως, ο Μίλερ την προειδοποιεί ότι αν δεν διεκδικήσει την κληρονομιά, η έπαυλη του πατέρα της θα πωληθεί. Έτσι, η Lara αναγκάζεται να δεχθεί και με την αποδοχή της κληρονομιάς αποκτά πρόσβαση σε ένα μυστικό δωμάτιο. Εκεί ανακαλύπτει πληροφορίες σχετικά με τις ανακαλύψεις του πατέρα της, αλλά και ένα βίντεο που ο ίδιος είχε αφήσει γι’ αυτή. Με την ελπίδα να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του, ταξιδεύει στο Χονγκ Κόνγκ και προσλαμβάνει έναν καπετάνιο, για να ταξιδέψουν με το πλοίο του στον τελευταίο προορισμό του πατέρα της, το νησί Yamatai. Εκεί θα περάσει πολλά και θα αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια και εχθρούς, μέχρι να φτάσει στην αλήθεια.

Γνώριζες ότι…

1. Η Alicia πήρε περίπου 5,4 μυϊκά κιλά περίπου τέσσερις μήνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας.

2.Η πρωταγωνίστρια έκανε τα περισσότερα stunts της Lara η ίδια και όχι κάποια κασκαντέρ.