Έχει αναρωτηθεί κανείς πως θα ήταν τα πράγματα εάν δεν ήταν όπως είναι τώρα; Αυτό θα συνέβαλε αρκετά στο να αρχίσει ο άνθρωπος να αμφισβητεί τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα και με αυτό τον τρόπο θα οδηγούνταν στην ανακάλυψη της εσωτερικής του αλήθειας.

Όλοι δίνουν τη συμβουλή  << αγάπησε τον εαυτό σου >> λίγοι είναι αυτοί όμως που το εννοούν και μπορούν να εξηγήσουν το βαθύ νόημα αυτής της φράσης.  Αγάπησε τον εαυτό σου σημαίνει να ζεις μια ευτυχισμένη ζωή χωρίς να πρέπει να καταπνίγεις τα συναισθήματα που βιώνεις. Τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος λοιπόν για να ευτυχήσει και να αγαπήσει πραγματικά τον εαυτό του δίχως να χαθεί στην σφαίρα του κοινωνικού πρέπει και του υλικού κόσμου

Να αισθάνεσαι

Θα πρέπει να μην καταπνίγεις τα συναισθήματα που νιώθεις και να γίνεσαι έτσι εσωστρεφής, αντικοινωνικός και καταπιεσμένος. Να μην φοβάσαι να εκφράσεις αυτό που νιώθεις κάθε φορά, να αισθανθείς ελεύθερος να εκφράσεις την γνώμη σου, χωρίς φυσικά να προσβάλλεις κανέναν. Κανείς δεν θέλει να του κάνουν αυτά που δεν θέλει και εκείνος να του κάνουν.

Άκου την εσωτερική φωνή σου

Όταν δεν σου αρέσει κάτι άλλαξέ το. Αυτό πρέπει να είναι το κίνητρο που θα υλοποιήσει τα όνειρά σου. Μην “πνίγετε” τον εσωτερικό σας διάλογο κάντε υπομονή, ακούστε και αδράξτε την ευκαιρία για να ελευθερώσετε το μυαλό σας.

Ζήσε την κάθε ημέρα

Ζήσε διότι ζούμε μόνο μία φορά, μία φορά είμαστε νέοι, πραγματοποίησε οποιαδήποτε σκέψη σου που θα σε κάνει ευτυχισμένο. << Να ταν τα νιάτα, τα νιάτα δυό φορές >>  λέει και το γνωστό τραγούδι, ζήσε την κάθε ώρα, το κάθε λεπτό της κάθε ημέρας γιατί ο χρόνος δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω. Ο άνθρωπος δίνει σημασία σε καθετί ανούσιο χάνοντας τα ουσιώδη. Για κάθε άνθρωπο ξεχωριστό και μοναδικό μπορεί να θεωρείται κάτι που για κάποιον άλλο δεν είναι.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Κάθε φορά που επιτυγχάνεις και ένα στόχο σου ας είναι και ο πιο εύκολος που έχεις θέσει πες μπράβο στον εαυτό σου, επιβράβευσε τον. Κάνε κάτι που είχες πολύ καιρό να κάνεις, όπως το να σου αγοράσεις επιτέλους εκείνο το ρολόι που έχεις βάλει στο μάτι, να επισκεφθείς το αγαπημένο σου εστιατόριο, να πας εκείνο το διήμερο που έλεγες τόσους μήνες.

Δείτε επίσης: Η Κοινωνική Απομόνωση Της Μοναδικότητας

Όλα έχουν σχέση με την ψυχολογία μας και με το πώς αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας αλλά και πως τον υπερασπιζόμαστε. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις αλλά και τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτές, για αυτό άλλωστε ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Ο εαυτός μας είναι αυτός που θα είναι για πάντα συνοδοιπόρος  μας για όλη μας τη ζωή και το σώμα μας είναι το σπίτι μας. Πρέπει να σεβόμαστε την ψυχική αλλά και σωματική υγεία μας για μια καλύτερη και γεμάτη ευτυχία ζωή.

Γιατί πρέπει να τηρούμε πάντα τους τύπους και να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό μας; Εάν δεν προσδιορίσουμε εμείς την απόσταση που πρέπει να κρατάμε από την κάθε κατάσταση, δεν θα το κάνει κανένας. Και δεν πρέπει να περιμένουμε κανέναν να το κάνει. Ο κόσμος έχει αποθρασυνθεί, έχει τα δικά του προβλήματα και δυστυχώς δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί. Αυτό το αποτέλεσμα απορρέει από το γεγονός  ότι οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον και δεν ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον άνθρωπο και την προσωπικότητα που έχουν απέναντί τους αλλά μόνο πώς να επιβληθούν με μνησικακία.

Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να απολαμβάνεις την ζωή παρά να σκέφτεσαι κάθε στιγμή πως πρέπει να συμπεριφερθείς και να απαντήσεις στον καθένα για να μην σε προσβάλλει.

Αυτό θα σε οδηγήσει στο να ανακαλύψεις εσένα και τον εσωτερικό σου κόσμο.