Το διάβασμα ενός ωραίο βιβλίου, ήταν ανέκαθεν μια αγαπημένη ασχολία για μικρούς και μεγάλους. Μερικά βιβλία για εφήβους έχουν την δύναμη να ταξιδέψουν τον καθένα από μας σε μαγικούς κόσμους και επιτρέπουν σε όλους μας να ζήσουμε αξέχαστες περιπέτειες, να ταξιδέψουμε και να βιώσουμε απίστευτες καταστάσεις που δεν περιμενάμε ποτέ.

Ένα αρκετά σημαντικό μέρος των αναγνωστών σε όλον τον κόσμο είναι οι έφηβοι, οι οποίοι επιλέγουν πολλά και διάφορα βιβλία ώστε να ξεχαστούν και να ταξιδέψουν μέσα από αυτά. Μπορεί η τεχνολογία και πολλά γεγονότα να έχουν αλλάξει αρκετά στις ζωές των νέων σε όλον τον κόσμο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά η αξία του διαβάσματος έχει παραμείνει αναλλοίωτη.

Έτσι λοιπόν, αν αναζητάτε το πιο ωραίο δώρο για να έναν έφηβο, μερικά από τα βιβλία για εφήβους αποτελούν μια πολύ καλή λύση. Παρακάτω θα βρείτε τα 5 καλύτερα βιβλία που η ομάδα Pinguinos.gr διάλεξε για εσάς.

βιβλία για εφήβους - διάβασμα

  • “Τα Πλεονεκτήματα του να Είσαι στο Περιθώριο”

Αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα των εφήβων σε όλο τον κόσμο καθώς αποκαλύπτει τα προβλήματα όλων των νέων εκεί έξω και ό,τι άλλο τους απασχολεί σε μια καθημερινότητα που συνεχώς αλλάζει και όλο τους μπερδεύει. Είναι ένα βιβλίο το οποίο θα βοηθήσει τους εφήβους να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι σε όλο αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι της εφηβείας και των αλλεπάλληλων αλλαγών. 

  • “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος”

Αν κανείς αγαπάει τις ταινίες του Χάρι Πότερ, τότε σίγουρα θα λατρέψει και αυτό το βιβλίο. “Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος”, αποτελεί μέρος της συλλογής των βιβλίων που έχουν αφήσει ιστορία και είναι πασίγνωστα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι ένα υπέροχο βιβλίο που θα ταξιδέψει τον έφηβο σε έναν μαγικό κόσμο και θα ξεδιπλώσει μπροστά στα μάτια του κάθε περιπέτεια που ζει ο Χάρι Πότερ και η παρέα του.

βιβλία για εφήβους - Βιβλίο

  • “Howl’s Moving Castle”

Ένα ακόμα κλασικό και αγαπημένο μυθιστόρημα που είναι το αγαπημένο σε πολλές γενιές εφήβων εδώ και αρκετά χρόνια είναι το Howl’s moving castle. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει την δύναμη να σε ταξιδέψει, να σε συγκινήσει και μπορεί εύκολα να κερδίσει την πρώτη θέση στην βιβλιοθήκη αλλά και στην καρδιά κάθε εφήβου. 

  • “Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες”

Το τέταρτο βιβλίο είναι το ιδανικό δώρο για κάθε έφηβη εκεί έξω, είναι ένα βιβλίο που μπορεί να πει κανείς πως αποτελεί τον ιδανικό οδηγό επιβίωσης. Είναι το βιβλίο που παρέχει όλες τις κατάλληλες συμβουλές για το σώμα της έφηβης που αλλάζει και αναπτύσσεται. Πολλές αλλαγές μπορεί να είναι ξαφνικές και δύσκολα αντιμετωπίσιμες αλλά αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί για να μην νιώσει ποτέ καμία μόνη. 

βιβλία για εφήβους - Έφηβος διαβάζει

  • “Το Μικρό Ικιγκαι – Πως να Βρεις τον Δρόμο σου στην Ζωή”

Τέλος, αυτό είναι ένα ακόμα υπέροχο βιβλίο που θα λατρέψει ο κάθε έφηβος, καθώς θα γίνει ο σύμμαχος του στην ζωή αλλά και θα δώσει λύσεις σε όλους τους προβληματισμούς που έχει για το μέλλον του. Θα μπορέσει να σκεφτεί το τι του αρέσει να κάνει και τι όχι αλλά και το ποια είναι τα όνειρά του για το μέλλον του.  Φυσικά αυτό είναι ένα βιβλίο που είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία, και για κάθε άνθρωπο που αναζητά να βρει το δικό του, προσωπικό ικιγκαι που θα τον συνοδεύσει στην ζωή.

Επίσης δείτε: Τα 10 Καλύτερα Βιβλία του Τσαρλς Ντίκενς