Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στους μικρούς σας φίλους, είναι ένα παιδικό βιβλίο. Τα βιβλία αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο για ένα παιδί να επεκτείνει τις γνώσεις του, να οξύνει την φαντασία του και να ταξιδέψει σε άλλους μαγικούς κόσμους. Υπάρχουν πολλά είδη παιδικών βιβλίων, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας. Υπάρχουν βιβλία που προσφέρουν βασικές γνώσεις που κάθε παιδί πρέπει να έχει ειδικά σε μικρότερες ηλικίες. Αλλά υπάρχουν εξαιρετικά μυθιστορήματα οπου καταστάσεις και χαρακτήρες ξεδιπλώνονται μπροστά στον μικρό σας φίλο και τον παρασύρουν σε μια απίστευτη περιπέτεια. Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποια είναι το καλύτερο παιδικό βιβλίο που θα λατρέψει το παιδί σας, είστε στο κατάλληλο μέρος.

Η ομάδα του Pinguinos.gr έψαξε και βρήκε για εσάς τα 5 καλύτερα παιδικά βιβλία για τους μικρούς σας φίλους.

παιδικό βιβλίο - διάβασμα

“Ο Μικρός Πρίγκιπας”

Το πρώτο, υπέροχο παιδικό βιβλίο που δεν γινόταν να λείπει από αυτήν την λίστα, είναι ο Μικρός Πρίγκιπας. Το συγκεκριμένο παραμύθι, είναι ένα από εκείνα τα βιβλία που έχουν συνοδεύσει πολλές γενιές ανθρώπων και κρύβει σε κάθε σελίδα του ένα ξεχωριστό νόημα. Είναι ένα μυθιστόρημα κατάλληλο για κάθε ηλικία και το παιδί σας θα λατρέψει τον μικρό πρίγκιπα και τις περιπέτειες του.

“Ο Γκρούφαλο και Άλλες Ιστορίες”

Ένα ακόμα φανταστικό παιδικό βιβλίο που ο μικρός σας φίλος θα λατρέψει δεν είναι άλλο πέρα από τον Γκρούφαλο. Ο Γκρούφαλο είναι ένα μικρό ποντικάκι που καταφέρνει να ξεφεύγει από αστείες καταστάσεις με την δύναμη του μυαλού του. Είναι ένα παραμύθι που αγαπάει κάθε παιδί καθώς του μαθαίνει πως η φαντασία δεν πρέπει να έχει όρια αλλά και αυτοπεποίθηση παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας καθώς μπορεί να φανεί βοηθητική σε κάθε κατάσταση.

 

παιδικό βιβλίο - παιδί

“Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου”

Ένα ακόμα αριστούργημα που έχει χαραχθεί στην μνήμη πολλών παιδιών, είναι ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου. Μέσα από τα μάτια του Πέτρου, γνωρίζουμε τα χρόνια της κατοχής κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, κατά τον οποίο ο Πέτρος θρηνεί για το τριζόνι του. Είναι ένα βιβλίο δυνατό, που προσφέρει αναμεικτα συναισθήματα στον αναγνώστη του. Το σίγουρο είναι πως το παιδί σας θα μάθει με έναν διαφορετικό τρόπο και μια αλλιώτικη οπτική για την νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

“Τα Στενά Παπούτσια”

Φυσικά “Τα στενά παπούτσια”, δεν μπορούν με τίποτα να λείπουν από αυτήν την λίστα, καθώς πράγματι είναι ένα βιβλίο που το παιδί σας θα λατρέψει. Είναι ένα βιβλίο για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, το οποίο θα τα ταξιδεύσει σε καλοκαίρια στην Αίγινα, της Ελλάδας του 1936. Τόσες εικόνες, αρώματα και ρομαντισμός καταφέρνουν να χωρέσουν όλα μαζί στις σελίδες αυτού του ξεχωριστού βιβλίου της αγαπημένης συγγραφέως Ζωρζ Σαρή.

“Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων”

Τέλος δεν μπορεί να λείπει από την λίστα ένα απίστευτο μυθιστόρημα που έχει συνοδέψει πολλές γενιές. Η ιστορία αυτή είναι γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο, έχει παιχτεί στο σινεμά αλλά και στο θέατρο. Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο μυθιστόρημα γράφτηκε το 1865 και από τότε έγινε ανάρπαστο. Έτσι λοιπόν αν θέλετε να κάνετε δώρο στον μικρό σας φίλο ένα δώρο που θα του οξύνει την φαντασία και θα τον κάνει να ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

Διαβάστε ακόμα: Τα καλύτερα κλασικά παραμύθια για παιδιά