“Πως να χάσω λίπος”, είναι σίγουρα μια πρόταση που έρχεται στο μυαλό όλων μας, κατά καιρούς όταν δεν νιώθουμε τόσο καλά με το σώμα μας. Αν κάνουμε μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα παρατηρήσουμε πόσες δίαιτες υπάρχουν που υπόσχονται σύντομα αποτελέσματα. Το ζήτημα είναι πως αυτό που θα πρέπει να αναζητήσετε είναι όχι μόνο σύντομα αποτελέσματα, αλλά με διάρκεια. Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να χάσει κανείς βάρος, μιας και το κάθε σώμα έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες.

Αν αναζητάτε τρόπους που θα δώσουν την απάντηση στο “πως να χάσω λίπος” και να δείτε πραγματικά αποτελέσματα, είστε στο κατάλληλο μέρος.

Παρακάτω η ομάδα του Pinguinos.gr, ανακάλυψε για εσάς 4 πιο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να χάσετε το περιττό λίπος.

πως να χάσω λίπος - διατροφή

Βρείτε τον σωστό ρυθμό για εσάς

Το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα για να μπορέσετε να δείτε αποτελέσματα τα οποία θα έχουν διάρκεια σε βάθος χρόνου, είναι να βρείτε τον ρυθμό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Αυτό που θα ήταν καλό να θυμάστε είναι πως το ιδανικό θα είναι η απώλεια μισού έως ένα κιλό λίπους την εβδομάδα. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αποτέλεσμα δεν θα έχει μακροχρόνια διάκρεια. Είναι σημαντικό να επισκτεφτείτε έναν διατροφολόγο πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά το σώμα σας, καθώς εκείνος γνωρίζει ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να χάσετε το περιττό λίπος. Διαφορετικά, με μερικές εξαντλητικές δίαιτες υπάρχει μεγάλος κύνδινος να βλάψετε τον μεταβολισμό σας.

Κάντε μια λιπομέτρηση πριν ξεκινήσετε δίαιτα

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πρωτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα είναι να κάνετε λιπομέτρηση. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να καταλάβετε πόσο από το βάρος σας αποτελέιτε από λίπος και πόσο από άλλους παράγοντες όπως είναι υγρά, μύες κλπ. Επίσης είναι καλό να επαναλαμβάνετε την διαδικάσια της λιπομέτρησης κάθε 15 μέρες κατά την δίαιτά σας, για να γνωρίζετε που ακριβώς βαδίζετε. Τέλος μην ξεχνάτε πως αν έχετε ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής, οι αλλαγές στο βάρος σας μπορούν να προέρχονται από την αύξηση της μυϊκής μάζας και όχι από την αύξηση του λίπους.

πως να χάσω λίπος - βάρη

Βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής

Κάτι ακόμα που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απώλεια του περιττού λίπους είναι να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μια αποτελεσματική μέθοδος είναι τα βάρη, τα οποία καίνε μεγάλα ποσοστά λίπους και σε συνδυασμό με τις κατάλληλες ασκήσεις, θα δείτε τρομερά αποτελέσματα στο σώμα σας. Επίσης να θυμάστε πως το σώμα σας μπορεί να συνηθίσει σε μια μορφή άσκησης με αποτέλεσμα να μην καίει με τον ίδιο ρυθμό το περιττό λίπος. Το πιο σωστό είναι να αλλάζετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας και τις ασκήσεις κάθε 1 με 2 εβδομάδες για να βλέπετε καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα, τόσο στην ζυγαριά όσο και στον καθρέφτη σας.

Να έχετε υπομονή

Το τέταρτο και το τελευταίο βήμα είναι μια συμβουλή που να θυμάστε κάθε φορά που αναρωτιέστε “πως να χάσω λίπος”.Θα πρέπει να έχετε οπλιστεί με πολλή υπομονή καθώς ένα σωστό αποτέλεσμα μπορεί να αργεί να φανεί αλλά στο τέλος σίγουρα θα εκπλαγείτε με την αλλαγή στο σώμα σας. Μην περιμένετε να δείτε κάποια τεράστια διαφορά από την μια εβδομάδα στην άλλη, καθώς χρειάζεται προσπάθεια και επιμονή για να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε ένα καλό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο θα σας δίνει ενέργεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας.