Σίγουρα κάποια φορά στην ζωή σας θα έχετε σκεφτεί “πως μπορώ να ψηλώσω”. Είτε μικροί είτε μεγάλοι αυτό ήταν ένα ερώτημα που κινούσε την περιέργεια των περισσότερων. Μπορεί καθώς μεγαλώνουμε να έχουμε εγκαταλείψει τελείως την ιδέα του να ψηλώσουμε από την μια μέρα στην άλλη, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι που δεν είναι εντελώς ανέφικτο. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι, οι οποίοι θα προσθέσουν μερικούς πόντους στο ύψος σας, αλλά και θα σας κάνουν να νιώσετε ευεξία και ζωντάνια την ίδια στιγμή. Δεν χρειάζονται πολλές μέρες για να δείτε το αποτέλεσμα, παρά μόνο 1 εβδομάδα.

Αν αναρωτιέστε ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι που δίνουν απάντηση στο ερώτημα “πως να ψηλώσω”, είστε στο σωστό σημείο.

Η ομάδα Pinguinos.gr, βρήκε όλους τους πιο εύκολους τρόπους για να “ορθώσετε το ανάστημα σας”. 

Ύπνος

Ο πρώτος τρόπος για να ψηλώσετε είναι ο ύπνος, ναι, όσο και αν δεν το πιστεύετε ο καλός ύπνος στην πραγματικότητα βοηθάει στο ύψος. Αυτό συμβαίνει καθώς όταν ξαπλώνετε η σπονδιλική στήλη ξεδιπλώνεται ενώ στην διάρκεια της ημέρας συρρικνώνεται.

Πως να ψηλώσω με ποδήλατο

Ένας ακόμα πολύ εύκολος τρόπος για να δείτε το ύψος σας να αυξάνεται έστω και λίγο, είναι το ποδήλατο. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να σηκώσετε την σέλα πιο ψηλα ώστε να χρειάζεται να τεντώσετε τα πόδια σας για να φτάσετε τα πετάλια.

Κάντε μονόζυγο

Φυσικά το μονόζυγο είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να προσθέσετε μερικά χιλιοστά στο ύψος σας. Ακόμα και αν δεν έχετε μονόζυγο στο σπίτι σας, μπορείτε να βρείτε σε κάποιο γυμναστήριο εύκολα και απλά. Με αυτόν τον τρόπο, όλο σας το σώμα θα τεντώνετε με αποτέλεσμα την αύξηση του ύψους αλλά και καλύτερη φυσική κατάσταση.

πως να ψηλώσω - yoga

Στηρειχτείτε στους ώμους σας

Μπορεί αυτό να φαντάζει πιο δύσκολο από τα άλλα, αλλά είναι κάτι που μπορείτε να καταφέρετε. Πιο συγκεκριμένα το να στηρειχθείτε στους ώμους σας θέλει αρκετή εξάσκηση και δεν θα ήταν καλό να το δοκιμάσετε με την πρώτη. Αν τελικά τα καταφέρετε θα δείτε πως το ύψος σας θα αυξηθεί μερικά χιλιοστά αλλά και εσείς θα νιώσετε περισσότερη ευεξία.

Άσκηση Κόμπρα

Αυτό είναι ακόμα μια πολύ γνωστή άσκηση, που την εξασκούν όσοι ασχολούνται με την yoga. Κατά την διάρκεια αυτής της άσκησης το άτομο τεντώνει την σπονδυλική του στήλη και αυτό έχει ως αποτέλεμα να ψηλώσει για μερικά χιλιοστά. Φυσικά η yoga είναι γενικότερα μια πολύ καλή άσκηση με πολλαπλά οφέλη.

Κάντε διατάσεις

Οι διατάσεις είναι κάτι που όλοι, λίγο-πολύ, γνωρίζουν πως να κάνουν και προσφέρουν πολλά και διαφορετικα οφέλη για το σώμα. Ένα από αυτά είναι πως κατά την διάρκεια των διατάσεων οι μύες τεντώνονται και εσείς θα μπορέσετε να ψηλώσετε μερικά χιλιοστά.

πως να ψηλώσω - διατάσεις

Πως να ψηλώσω με σχοινάκι

Ένας ακόμα τρόπος που απαντά στο ερώτημα του “πως να ψηλώσω” έστω και μερικά χιλιοστά είναι οι ασκήσεις με το σχοινάκι. Αυτό συμβαίνει καθώς το σώμα σας τεντώνεται σε κάθε άλμα και η σπονδυλική στήλη ανοίγει. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις με σχοινάκι που μπορούν να σας βοηθήσουν, όχι μόνο στο ύψος αλλά γενικότερα στην καλύτερη φυσική κατάσταση.

πως να ψηλώσω - σχοινάκι

Πως να ψηλώσω με κολύμπι

Τέλος το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που βοηθά ιδιαίτερα στην αύξηση του ύψους, καθώς υπάρχει σημαντική κίνηση της σπονδυλικής στήλης μες στο νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δείτε διαφορά στο ύψος σας μέχρι και 1 εκατοστό.