Η άσκηση είναι ίσως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαχθεί κανείς από τα περιττά κιλά και να φροντίσει το σώμα του. Υπάρχουν πάρα πολλές μορφές άσκησης από το σπίτι που μπορεί κάποιος να επιλέξει, άλλες πιο έντονες και άλλες πιο χαλαρές. Η μορφή άσκησης που θα επιλέξετε έχει να κάνει με το σώμα σας, τον στόχο σας, τον χρόνο και τις ανάγκες σας. Μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις που υπάρχουν είναι το σχοινάκι, καθώς έχει πολλαπλά οφέλη για το ανθρώπινο σώμα. Το σχοινάκι, έχει καταφέρει να γίνει μια τόσο διάσημη μέθοδος για γυμναστική καθώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό, είναι σχετικά απλή άσκηση αλλά και μπορείς να κάψεις εύκολα και γρήγορα λίπος.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να ξεκινήσετε ή να προσθέσετε στο υπάρχον πρόγραμμα σας, το σχοινάκι, είστε στο κατάλληλο μέρος. Η ομάδα του Pinguinos.gr θα σας βοηθήσει, προτείνοντάς σας τις 4 καλύτερες ασκήσεις με σχοινάκι για να κάψετε τις περιττές θερμίδες.

σχοινάκι - άσκησηΣχοινάκι για αρχάριους

Αν μόλις ξεκίνησες να δοκιμάζεις αυτή την μορφή άσκησης, τότε μπορείς να ξεκινήσεις με τις πιο κλασικές ασκήσεις για αρχάριους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε πριν μπείτε στα βαθιά, είναι να ξεκινήσετε με απλά πηδηματάκια χωρίς να κρατάτε το σχοινάκι. Επίσης θα ήταν καλό να αρχίσετε με απλές ασκήσεις, μικρά πηδήματα που θα σας δώσουν κίνητρο να συνεχίσετε. Η κίνηση πρέπει να γίνεται από τα χέρια για να γυρίζει το σχοινάκι, και κυρίως από τους καρπούς και όχι από ολόκληρο το χέρι. Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να έχετε στο νου σας είναι να κρατάτε σταθερούς ώμους και τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα. Τέλος μην κάνετε για αρχή πολύ ψηλά πηδήματα και να προσγειώνεστε μετά από κάθε πήδημα στις μύτες των ποδιών σας και όχι στις φτέρνες.

σχοινάκι - γυναίκαΣχοινάκι με το ένα πόδι

Η δεύτερη άσκηση για το σχοινάκι, είναι αρκετά πιο προχωρημένη και ίσως ταιριάζει σε όσους δεν είναι αρχάριοι. Αυτή η άσκηση είναι ουσιαστικά σχοινάκι με το ένα πόδι, δηλαδή σαν να κάνετε κουτσό. Φυσικά, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο με το να κάνετε σχοινάκι και με τα δύο πόδια καθώς χρειάζεται καλή ισορροπία και μεγάλη αντοχή. Σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμα μεγάλη ισορροπία, αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη αντοχή αλλά και ισορροπία. Άλλο ένα όφελος που έχει αυτή η άσκηση, είναι πως αποκτάτε πολύ μεγάλη δύναμη στα πόδια και κυρίως στην περιοχή των αστραγάλων. Αν τις πρώτες φορές σας φανεί δύσκολη μην τα παρατήσετε και προσπαθήσετε κάποια άλλη στιγμή.

Σχοινάκι εμπρός – πίσω

Άλλη μια πολύ γνωστή άσκηση με σχοινάκι, που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος για να κάψει θερμίδες και λίπος, είναι η άσκηση γνωστή ως “εμπρός – πίσω”. Η άσκηση αυτή είναι ακόμα πιο περίπλοκη από την προηγούμενη και σίγουρα δεν συνιστάται για άτομα που είναι αρχάρια σε αυτή την μορφή άσκησης. Με την κίνηση εμπρός πίσω, γυμνάζεις όλα τα μέρη των ποδιών σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μια γραμμή στο έδαφος με μια ταινία, για να μπορείς να το ελέγχεις το που πατάς και να μην βγαίνεις εκτός ορίων. Αυτή η άσκηση σου προσφέρει και μεγαλύτερη ισορροπία και πιο πολύ δύναμη στα πόδια σου.

σχοινάκι - γυμναστικήΣχοινάκι για απώλεια βάρους

Η τελευταία μορφή άσκησης, που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι ασκήσεις οι οποίες βοηθάνε στην απώλεια βάρους. Αυτό το πρόγραμμα είναι για όσους έχουν μάθει καλά όλες τις παραπάνω ασκήσεις καλά και ξέρουν να χειρίζονται το σχοινάκι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να χάσετε βάρος με σχοινάκι είναι να κάνετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής διάρκειας 10 λεπτών. Το σχοινάκι μαζί με μια καλή και ωφέλιμη δίαιτα που ταιριάζει στις ανάγκες σας,  θα σας δώσει το αποτέλεσμα στο σώμα σας που πάντα θέλατε.