Αν κάνετε μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο για τις πιο αποτελεσματικές δίαιτες που υπάρχουν, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν, καθώς μπορείτε θα βρείτε πάρα πολλές, διαφορετικές δίαιτες, μερικές πιο στερητικές και άλλες όχι τόσο. Είναι γνωστό πως ο περισσότερος κόσμος προτιμά τις διαιτες καθώς ενδιαφέρεται να χάσει βάρος και να φτάσει στο σημείο που εκείνος αισθάνεται καλύτερα ή να διατηρήσει το υπάρχον βάρος του. Φυσικά κάθε φορά που αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε μια δίαιτα, δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε ποια είναι η δίαιτα που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες μας.

Αν αναρωτιέστε, ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για σας, από όσες γνωρίζετε, η απάντηση είναι μια: αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς τους ίδιους. Η δίαιτα που θα ξεκινήσετε δεν θα καθορίσει τα αποτελέσματα αλλά ο στόχος σας θα καθορίσε τον τρόπο διατροφής σας. 

Δίαιτες- Υγιεινή διατροφή

Έτσι λοιπόν η ομάδα του Pinguinos.gr, θα βοηθήσει στο να βρειτε ποια δίαιτα σας ταιριάζει καλύτερα. Παρακάτω θα βρείτε τις 3 πιο διάσημες δίαιτες που κυκλοφορούν.

  • Διαλειμματική νηστεία

Η πρώτη και η πιο γνωστή δίαιτα που όλοι γνωρίζετε ήδη είναι η διαλειμματική νηστεία, με πιο απλά λόγια ο σκοπός της δίαιτας είναι να τρως όλα σου τα γεύματα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά εναλλάσσονται μέρες ή ώρες που μπορεί κάποιος να καταναλώσει τρόφιμα, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο περιορισμό. Υπάρχουν δύο είδη νηστείας, το πρώτο είναι το 5:2, που δυο μέρες τηρείς πλήρης νηστεία και τις άλλες 5 μπορείς να φας χωρίς περιορισμούς. Η δεύτερη μορφή είναι η 16:8, στην οποία 16 ώρες είναι νηστεία και οι 8 ενδείκνυνται για κατανάλωση τροφής, χωρίς περιορισμούς. Μην ξεχάσετε να αναζητήσετε ιδέες για σνακ, τα οποία βοηθούν στην απώλεια βάρους αλλά και δίνουν την αίσθηση πληρότητας. Την περίοδο της νηστείας δεν επιτρέπεται η κατανάλωση κανενός είδους τροφής, παρά μόνο καφές, νερό και τσάι. Όταν πλέον το άτομο μπορεί να καταναλώσει τροφή, μπορεί να καταναλώσει ότι θέλει αρκεί να μην είναι εντελώς ανθυγιεινό. Έχει αποδειχθεί πως η δίαιτα αυτή βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια βάρους και είναι μια σχετικά καλή μέθοδος για να απαλλαγεί κανείς από τα περιττά κιλά.

Δίαιτες- φρούτα

  • Κετογονική δίαιτα

Αυτή είναι η δεύτερη σε σειρά πιο γνωστή δίαιτα και ονομάζεται κετογονική, η προέλευση της είναι από το εξωτερικό (keto diet). Σε αυτή την διαιτα αλλάζουν οι διατροφικές συστάσεις που ισχύουν για τον υγιή πληθυσμό ( 50% υδατάνθρακες, 30% λίπος και 20% πρωτεΐνη). Η δίαιτα αυτή υποστηρίζει πως το άτομο πρέπει να καταναλώνει ελάχιστους υδατάνθρακες μες στην ημέρα, μέτρια πρωτεΐνη ενώ ορίζει πως πρέπει να καταναλώνονται πολύ υψηλά ποσοστά λίπους. Σε αυτή την συγκεκριμένη διαίτα, θα ήταν καλό να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό. Η κετογονική δίαιτα έχει αποδειχθεί πως κάνει καλό όχι μόνο στην απώλεια βάρους αλλά και στην αντιμετώπιση διαφόρων νοσημάτων. Φυσικά το σημαντικότερο ζήτημα που θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή είναι η υπερκατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.

Δίαιτες- αυγά

  • Δίαιτα Dukan

Η τελευταία δίαιτα που θα αναφέρουμε είναι η δίαιτα Dukan, η οποία αφορά κυρίως την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών, όπως είναι το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα αυγά και κάποια τυριά με χαμηλά λιπαρά. Σε αντίθεση με την κετογονική δίαιτα, σε αυτή την δίαιτα δεν μπορείς να καταναλώσεις λιπαρό κόκκινο κρέας και λιπαρά ψάρια. Στην αρχή της δίαιτας Dukan, το άτομο καταναλώνει μόνο πρωτεΐνη και σιγά σιγά τις επόμενες φάσεις προστίθενται και νέες τροφές όπως είναι λαχανικά και αρκετά αργότερα προστίθενται υδατάνθρακεσ (βρώμη). Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πολλές φορές πως οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει αυτή την διαιτα έχουν χάσει βάρος.