Αν προσπαθήσετε να κάνετε μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο για όλα τα προγράμματα διατροφής που υπάρχουν θα συνειδητοποιήσετε πως τα αποτελέσματα είναι πάρα πολλά. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε ποιο από τα προγράμματα διατροφής ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες σας και στους στόχους σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να κατανοήσετε γιατί η καλή διατροφή είναι τόσο σημαντική και έπειτα να βρείτε ένα πρόγραμμα διατροφής το οποίο θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε τα περιττά κιλά που σας βασανίζουν αλλά και να σας χαρίσει ευεξία και ενέργεια. Το να ξεκινήσετε μια πολύ στερητική δίαιτα, μπορεί να σας βοηθήσει στο να χάσετε τα περιττά κιλά αλλά δεν θα σας προσφέρει όσο ενέργεια χρειάζεται το σώμα σας για να επιβιώσει. Αν αναρωτιέστε ποια είναι τα μυστικά που θα κάνουν το πρόγραμμα διατροφής σας να πετύχει, η ομάδα Pinguinos.gr θα σας δώσει τις 5 πιο βασικές αρχές που θα καταστήσουν το πρόγραμμά σας πετυχημένο.

Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής

Το πρώτο και το πιο σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πριν ξεκινήσετε ένα από τα προγράμματα διατροφής, είναι να ταιριαζει στις προσωπικές σας ανάγκες και στο σώμα σας. Αυτή την δουλειά μπορεί να την κάνει καλύτερα από κάθε άλλο, ένας εξειδικευμένος διατροφολόγος. Αυτός ο άνθρωπος διαθέτει όλα τα επιστημονικά μέσα για να μπορέσει να βρει ποιο πρόγραμμα διατροφής ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και μόνο σε εσάς. Κάποια από τα στοιχεία που θα εξετάσει προτού βγάλει συμπεράσματα είναι το βάρος σας, το ύψος σας, την καθημερινή δραστηριότητά σας και τις διατροφικές μας επιλογές ως τώρα.

Προγράμματα διατροφής- τροφέςΠοικιλία στο πρόγραμμα διατροφής

Το δεύτερο και πολύ σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα διατροφής, είναι να υπάρχει ποικιλία. Ο λόγος που η ποικιλία τροφίμων είναι σημαντική για ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής είναι πως το κάθε τρόφιμο περιέχει διαφορετικά θρεπτικά συστατικά. Όλα αυτά τα συστατικά είναι σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό γιατί του παρέχουν ενέργεια και καλύτερη ποιότητα ζωής. Άλλος ένας λόγος που η ποικιλία τροφών είναι σημαντική είναι καθώς εξασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Τέλος μην ξεχνάτε πως αν υπάρχει μεγάλη ποικιλία από νόστιμα και θρεπτικά τρόφιμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους και σας φέρουν λίγο πιο κοντά στον στόχο σας.

Επάρκεια στο πρόγραμμα διατροφής

Ακόμα μια πολύ βασική αρχή για το πρόγραμμα διατροφής είναι η επάρκεια. Το πλάνο διατροφής δεν πρέπει να είναι πολύ αυστηρό ούτε στερητικό. Ένα πολύ στερητικό πρόγραμμα διατροφής, με ελάχιστες θερμίδες δεν είναι ποτέ εύκολο καθώς δεν μπορεί να τηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε ένα πρόγραμμα διατροφής που να έχει επάρκεια θερμίδων αλλά και θρεπτικών συστατικών, που θα είναι επαρκείς για να σας χαρίζουν ενέργεια καθ’όλη την διάρκεια της καθημερινότητάς σας.

Ευελιξία στο πρόγραμμα διατροφής

Πριν επιλέξετε ένα από τα προγράμματα διατροφής θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας την τέταρτη αρχή που είναι η ευελιξία. Το πρόγραμμα σας πρέπει να είναι ευέλικτο, δηλαδή δεν χρειάζεται να αποτελείται από συνεχείς κανόνες που δυσκολεύουν την τήρηση του προγράμματος. Δεν χρειάζεται να ορίζετε συγκεκριμένες ώρες κατά τις οποίες θα καταναλώνετε κάποιο γεύμα ή να βάζετε στόχο να καταναλώνετε τα γεύματα σας ως μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, καθώς αυτό δεν είναι τόσο εύκολο στην πράξη. Η ευελιξία θα σας προσφέρει την δυνατότητα να τηρήσετε το πρόγραμμα σας για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά και να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Προγράμματα διατροφής - ΠρωινόΗ καθοδήγηση στο πρόγραμμα διατροφής

Το τελευταίο και το πιο σημαντικό, για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα διατροφής είναι μια καλή καθοδήγηση. Όπως προανέφερα, ένας διατροφολόγος είναι ο άνθρωπος που θα σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή την προσπάθεια. Η δουλειά του είναι να δημιουργήσει ένα πλάνο διατροφής που να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσωπικές σας ανάγκες και στο σώμα σας. Μόνο με την σωστή καθοδήγηση, θα μπορείτε να έχετε τα αποτελέσματα που πάντα επιθυμούσατε.