Μια αγαπημένη ασχολία πολλών ανθρώπων που αγαπούν τις μοναδικές μορφές τέχνης είναι το θέατρο, το οποίο αποτελεί ίσως την πιο πρωτότυπη μορφή τέχνης που έχει αναπτυχθεί από την Αρχαιότητα ως και σήμερα. Είναι μια παγκόσμια μορφή έκφρασης, κατά την οποία ζωντανεύουν έργα και συναισθήματα σε μια σκηνή. Είναι η τέχνη που ταξιδεύει τον θεατή σε άλλη εποχή και άλλα μέρη, μακρινά και μαγικά. Γνωρίζεις τους πρωταγωνιστές και νιώθεις σαν τους ξέρεις από πάντα, δένεσαι και ταυτίζεσαι μαζί τους, βιώνοντας κάθε πάθος που έχουν. Φυσικά στην Αθήνα, ένα από τα πράγματα που πρέπει να δει κάποιος θεατρόφιλος, είναι πολλές θεατρικές παραστάσεις για να περάσει την ώρα του και να ταξιδέψει σε υπερατλαντικούς ή φανταστικούς κόσμους. Έτσι λοιπόν, η ομάδα Pinguinos.gr, αναζήτησε για εσάς τα 3 καλύτερα θέατρα που μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι, αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Θέατρο - χώρος Το πολυτελές θέατρο Παλλάς

Το θέατρο Παλλάς είναι από τα πιο παλιά και διάσημα θέατρα στο κέντρο της Αθήνας. Στεγάζεται στην οδό Βουκουρεστίου στο κέντρο της πόλης και είναι ένας από τους πιο γνωστούς σταθμούς για τους θεατρόφιλους, του τότε και του σήμερα. Έχουν περάσει από εκεί κορυφαίες παραστάσεις αλλά και σημαντικοί καλλιτέχνες, που ως σήμερα έχουν μείνει αξέχαστοι. Μάλιστα το θέατρο Παλλάς, έχει ανακαινιστεί σχετικά πρόσφατα και έχει εγκαταστήσει εξελιγμένο οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Η κεντρική αίθουσα παρέχει μεγάλη κεντρική σκηνή που επιτρέπει την τοποθέτηση πλούσιων σκηνικών. Επίσης δεν μπορούσε να λείπει ένας απίστευτος εξώστης και θεωρεία που προσφέρουν αξέχαστη θέα στο κοινό. Τέλος αξίζει να αναφερθεί, πως το θέατρο περιλαμβάνει 330 θέσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων.

θέατρο - χορέυτρια Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Το δεύτερο πιο σημαντικό θέατρο στην Αθήνα είναι το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία της Αθήνας. Οι επιρροές της αρχιτεκτονικής του θεάτρου, έχουν προέλθει από την Ρωμαϊκή εποχή. Βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη και χτίστηκε από χορηγία του Ηρώδη του Αττικού για την σύζυγό του. Αρχικά το θέατρο το κάλυπτε μια ξύλινη οροφή και χωρούσε γύρω στα 5000 άτομα. Μια μεγάλη αναστήλωση του συγκεκριμένου θεάτρου έγινε κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, σταδιακά. Σήμερα εκεί διοργανώνεται κάθε χρόνο το φεστιβάλ Αθηνών, ενώ πολλά χρόνια το Ηρώδειο θέατρο συνεργάστηκε με το θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Είναι ένα μοναδικό καλλιτέχνημα και ιδανικός προορισμός για να δει κάποιος μια θεατρική ή και μουσική παράσταση τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα θέατρα του κόσμου.θέατρο - ηρώδειο

Το ιστορικό Εθνικό θέατρο

Δεν μπορούσε να λείπει από την λίστα το πιο ιστορικό θέατρο της Αθήνας, το Εθνικό θέατρο. Το Εθνικό θέατρο είναι από τα πρώτα μεγάλα θέατρα της πόλης και από πάντα προσελκύει μεγάλο κοινό θεατρόφιλων και σημαντικών έργων. Ο σκοπός του Εθνικού θεάτρου δεν ήταν μόνο η αναπαράσταση τέχνης αλλά η ανάπτυξη του θεάτρου και η ένταξη του στην πολιτισμική ταυτότητα του τόπου. Ένα ακόμα σημαντικό βήμα που έκανε το Εθνικό θέατρο, είναι το άνοιγμα της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου, που μέχρι σήμερα είναι ίσως η πιο σημαντική σχολή στον χώρο αυτό. Το Εθνικό θέατρο δεν στεγάζεται μόνο σε μια σκηνή αλλά σε δυο, που είναι στο κέντρο της πόλης.

Επίσης δείτε: Τι να δω στο Netflix – Σειρές και Ταινίες που δεν Πρέπει να Χάσεις.