Η Αθήνα είναι ένας προορισμός με μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά αξιοθέατα και εκδηλώσεις που πρέπει να δείτε. Είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός που λατρεύεται από τους τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι εξακολουθούν να την ανακαλύπτουν συνεχώς.

  • Ετήσια Φεστιβάλ

Κάθε χρόνο, η Αθήνα είναι η σκηνή για μια ποικιλία εκδηλώσεων και φεστιβάλ που συγκεντρώνουν χιλιάδες ντόπιους αλλά και τουρίστες. Υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε λάτρεις της τέχνης, της φωτογραφίας, των κόμικ, του θεάτρου, της μουσικής, του κινηματογράφου, των βιβλίων κτλ. Οι ερασιτέχνες καλλιτέχνες, οι γκαλερί και οι συλλέκτες περιμένουν κάθε χρόνο την Art-Athina, μια διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης που ξεκίνησε το 1993 από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γκαλερί Τέχνης. Ένα ακόμα πολύ εντυπωσιακό φεστιβάλ είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Αθήνας, που μερικές φορές αποκαλείται και Φεστιβάλ Βαβέλ, αποτελεί το πολιτιστικό γεγονός που κατάφερε να προσελκύσει διεθνείς καλλιτέχνες κόμικ, προωθώντας παράλληλα και τους τοπικούς εικονογράφους. Τι Να Δω Στην Αθήνα 1 Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, η Αθήνα και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου φιλοξενούν το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ένα πολιτιστικό γεγονός όπου σε διάφορα σημεία της Αθήνας διοργανώνονται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, μπαλέτο, όπερα κα. Από την άλλη για τους λάτρεις της μουσικής υπάρχει το Rockwave Festival, ένα μουσικό φεστιβάλ που συμβαίνει κάθε Ιούνιο στη Μαλακάσα. Διάρκειας τριών ημερών, το φεστιβάλ καλωσορίζει διεθνή και τοπικά συγκροτήματα και μουσικούς, με συναυλίες που συμβαίνουν όλη την ημέρα, από το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τι Να Δω Στην Αθήνα 2 Κάθε χρόνο, η Αθήνα γιορτάζει την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, την πιο φωτεινή και εντυπωσιακή πανσέληνο του έτους, με πληθώρα γεγονότων. Για παράδειγμα, μια σειρά από μνημεία και τοποθεσίες παραμένουν ανοιχτά δωρεάν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ προγραμματίζονται και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, όπως δωρεάν συναυλίες σε διάφορα μουσεία της πόλης και σε άλλα ορόσημα. Βέβαια, υπάρχουν δραστηριότητες και για τους βιβλιοφάγους της παρέας. Η Έκθεση Βιβλίου Αθηνών διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Εκδοτών Βιβλίων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό και τα Ιστορικά Αρχεία του Δήμου Αθηναίων. Για μερικές εβδομάδες, στο Ζάππειο δημιουργούνται εκατοντάδες πάγκοι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε μια μεγάλη συλλογή από βιβλία. Τι Να Δω Στην Αθήνα 3

  • Πάρκο στην Αθήνα: Ανακαλύψτε το

Μπορεί να ακούγεται κάπως παράξενο αλλά υπάρχουν πολλά πάρκο στη Αθήνα που δεν τα γνωρίζουμε και είναι πραγματικά πανέμορφα. Ο Λυκαβηττός είναι γνωστός για το ανοιχτό του θέατρο που φιλοξενεί διάφορες παραστάσεις και συναυλίες αλλά και για την  απίστευτη θέα σε ολόκληρη την πόλη και τα γύρω βουνά. Κατάλληλο σημείο για να απολαύσετε την θέα είναι το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του 19ου αιώνα. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για την Αρχαία Ελλάδα, περπατήσετε στη Πνύκα, τον τόπο συνάντησης της Δημοκρατικής Συνέλευσης τον 5ο αιώνα π.Χ. Κάντε μια βόλτα στο λόφο όπου διάσημοι ομιλητές όπως ο Αριστείδης, ο Δημοσθένης και ο Περικλής παρέδωσαν τις ομιλίες τους και απολάμβαναν τη μοναδική, γαλήνια ατμόσφαιρα. Τι Να Δω Στην Αθήνα 5 Ίσως το πιο γνωστό και αγαπημένο πάρκο για τους ντόπιους. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, ακριβώς πίσω από το ελληνικό Κοινοβούλιο και την κεντρική πλατεία του Συντάγματος, ο Εθνικός Κήπος είναι το ιδανικό μέρος για να πάτε για ένα πικνίκ, να κάνετε μια βόλτα ή να ανακαλύψετε τις λίμνες και τον μικρό ζωολογικό κήπο. Ακριβώς δίπλα στον Εθνικό Κήπο, το Ζάππειο είναι μια άλλη όμορφη όαση. Πάρτε την ευκαιρία να θαυμάσετε το Μέγαρο, ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο αρχικά χτισμένο για να φιλοξενήσει τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, αργότερα να μετατραπεί σε κέντρο διεθνών διασκέψεων, πολιτικών εκδηλώσεων και εκθέσεων.

 

  • Περιήγηση στην Αθήνα με τα παιδιά

Για τους γονείς της παρέας που θα ήθελαν μια περιήγηση στην Αθήνα με τα παιδιά, οι ροκ συναυλίες και τα αρχαία δράματα, δεν αποτελούν ιδανικές λύσεις. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1987, είναι το μοναδικό διαδραστικό μουσείο πολλαπλών θεματικών ενοτήτων που σχεδιάστηκε για παιδιά όλων των ηλικιών μέχρι 12 ετών. Δημιουργήθηκε για να προσκαλέσει παιδιά να ανακαλύψουν, να μάθουν και να διαμορφώσουν την αίσθηση του εαυτού τους και του κόσμου γύρω τους. Μια άλλη εξίσου υπέροχη επιλογή είναι το Μουσείο Συναισθημάτων της παιδικής ηλικίας. Είναι ένας χώρος όπου διαδραστικές εκθέσεις, παιχνίδια και παραμύθια χρησιμοποιούνται για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον συναισθηματικό τους κόσμο και να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και τους άλλους. Στόχος του είναι να διδάξει σε ενήλικες (γονείς ή εκπαιδευτικούς) να κατανοήσουν θέματα σχετικά με τη συναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση των παιδιών. Τι Να Δω Στην Αθήνα 6 Όμως, επειδή μιλάμε για παιδιά και θέλουμε τα παιδιά να παίζουν, το Playmobil Fun Park είναι ένας παράδεισος για τα παιδιά σας. Χρησιμοποιώντας παιχνίδια, κατασκευές και στοιχεία του Playmobil, τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν νέα σχέδια, να παίξουν σε συνεργασία με άλλους και να επεκτείνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις. Υπάρχουν επίσης δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά από 18 μηνών έως 3 ετών. Τελευταίο και καλύτερο άφησα το Πλανητάριο. Μια εντυπωσιακή εγκατάσταση με επιβλητική δομή που διαθέτει κεντρικό θόλο διαμέτρου 25 μέτρων και έκταση 935 τετραγωνικών μέτρων. Προσφέρει ένα εκπληκτικό οπτικό ταξίδι στα αστέρια και στο σύμπαν, το Πλανητάριο είναι μια εξαιρετική επιλογή ημερήσιας εκδρομής για τα παιδιά.