Σε περιόδους όπως οι διακοπές, είναι αναπόφευκτο να μην βγείτε φωτογραφίες είτε μιλάμε για μια τέλεια φωτογραφία είτε όχι. Σε οικογενειακές συγκεντρώσεις ο φακός σας απαθανατίζει και πάλι. Τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε τραβήξει φωτογραφία εκείνος ο φίλος που ζει για το Instagram. Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε και τόσο φωτογενής και πολλές από όλες αυτές τις φωτογραφίες θα θέλαμε να μην υπάρχουν. Γι’ αυτό λοιπόν σας έχω την λύση. Ακολουθώντας τα παρακάτω κολπάκια, μπορείτε να εξορκίσετε το κακό από τις φωτογραφίες για πάντα και να ζήσετε ξέγνοιαστα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι μπορεί να καταλήξει στα social media και καταστρέψει το lifestyle που με τόσο κόπο χτίζετε. Πως Να Βγάζετε Την Τέλεια Φωτογραφία Κάθε Φορά: Tis & Tricks

1. Μελετήστε τον εαυτό σας

Το πρώτο βήμα για να δείχνετε καλύτερα στις φωτογραφίες σας είναι να καταλάβατε πότε και πώς νιώθετε άνετα αν ακούγεται το κλικ. Δείτε για παράδειγμα τις παλιές σας φωτογραφίες. Πότε και κάτω από ποιες συνθήκες σας ικανοποιεί ή όχι μια λήψη; Ποιες γωνίες σας κολακεύουν περισσότερο και ποιο είναι το καλό σας προφίλ;

Extra Tips

  • Εάν ανακαλύψατε ότι κλείνετε τα μάτια σας στις φωτογραφίες, τότε δοκιμάστε να χαμηλώσετε το βλέμμα και να βλέπετε αργά προς τον φακό πριν ακουστεί το κλικ.
  • Για να αποφύγετε να δείχνει ο λαιμός σας κοντός και παχύς προσπαθήστε να έχετε το κεφάλι σας λίγα χιλιοστά πιο έξω από τον κορμό σας και άμεσως θα έχετε μια τέλεια φωτογραφία.
  • Αν το χαμόγελο δεν σας βγαίνει φυσικό και δείχνε περίεργα όταν προσπαθείτε να γελάσετε, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε την γλώσσα σας ανάμεσα στο δόντια.

Πως Να Βγάζετε Την Τέλεια Φωτογραφία Κάθε Φορά: Tis & Tricks 2

2. Σωστός Φωτισμός

Όταν πρόκειται για μια φωτογραφία, ο φωτισμός είναι το παν. Έτσι η επιλογή του σωστού φωτισμού είναι η λέξη κλειδί για να φανεί ένα καλό αποτέλεσμα σε κάθε εικόνα. Παρόλο που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ποζάρετε μπροστά στις ακτίνες του ήλιου, όταν έχει συννεφιά, οι φωτογραφίες σας θα είναι πολύ καλύτερες. Ο ήλιος δημιουργεί σκιές στο πρόσωπό σας, αν είναι σε λάθος θέση, πράγμα που μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά σας. Ομοίως, δεν πρέπει να στέκεστε κάτω από ένα έντονο φως κατά τη λήψη φωτογραφιών σε κλειστούς χώρους καθώς θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να σταθείτε απέναντι από μια φυσική πηγή φωτός, όπως ένα παράθυρο, για παράδειγμα.

Extra Tips

  • Οι φωτογραφίες το βράδυ μπορεί να είναι ακόμη πιο περίπλοκη διαδικασία από ό, τι κατά την διάρκεια της ημέρας. Εάν δεν έχετε μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και φλας, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα καλό κινητό τηλέφωνο ή αν το ψάξετε λίγο παραπάνω μπορείτε να βρείτε gadget ιδανικά για ερασιτέχνες.
  • Τα κόκκινα μάτια είναι ένα από τα πιο συχνά αρνητικά αποτελέσματα σε μια φωτογραφία μας. Τείνουν να εμφανίζονται σε χαμηλό φωτισμό, οπότε αν βρεθείτε σε αυτές τις συνθήκες, κοιτάξτε ευθεία ένα φως λίγο πριν από τη λήψη της φωτογραφίας για να συρρικνωθεί η κόρη σας και να αποφύγετε τα κόκκινα μάτια.

Πως Να Βγάζετε Την Τέλεια Φωτογραφία Κάθε Φορά: Tis & Tricks 5

3. Εξάσκηση

Μόλις αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε τι λειτουργεί για σας στις φωτογραφίες, κατευθυνθείτε προς τον καθρέφτη και ξεκινήστε την εξάσκηση. Η εξάσκηση είναι που οδηγεί στην επιτυχία, έτσι να φροντίστε να ξοδέψετε κάποιο χρόνο σε αυτό το βήμα. Ξεκινήστε δοκιμάζοντας τις διαφορετικές οπτικές γωνίες και πόζες που σας άρεσαν στις προηγούμενες φωτογραφίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να φαίνονται καλύτερα με το κεφάλι ελαφρώς προς μια γωνία αντί να στέκονται ευθεία. Αυτό δίνει βάθος χαρακτηριστικά και τείνει να είναι πιο κολακευτικό. Φροντίστε να παίρνετε μια φυσική πόζα που σας χαρακτηρίζει έτσι θα είστε σε θέση να την ξανά πάρετε χωρίς έναν καθρέφτη στο μέλλον και να πετύχετε ακόμη μια τέλεια φωτογραφία. Πως Να Βγάζετε Την Τέλεια Φωτογραφία Κάθε Φορά: Tis & Tricks 4