Εφηβικές περιπέτειες. Τρομακτικές ιστορίες από το σχολείο. Συντριπτικοί έρωτες και τέλειες βραδιές χορού, είναι μερικές από τις καλύτερες ταινίες για εφήβους. Η εφηβική ταινία είναι μια αγαπήμενη κινηματογραφική προσθήκη αφού μεγεθύνει τις ελπίδες, τα όνειρα, τους μεγαλύτερους φόβους και το μέλλον των νέων στη μεγάλη οθόνη. Συνήθως αποτελείται από ένα γρήγορο διάλογο, απλή πλοκή και πολύ  ρομαντισμό.

Αν και εξελίσσονται κάθε λίγα χρόνια μαζί με την ίδια την εφηβική κουλτούρα, οι εφηβικές ταινίες είναι κάψουλες χρόνου που τεκμηριώνουν για πάντα έναν χρόνο και έναν τόπο στην βάση του – καθώς επίσης περιέχουν διαμορφωτικές παραστάσεις από την πραγματική ζωή.

Ωστόσο, εκτός από τον αρκετά σημαντικό ρόλο τους, ο κυριότερος λόγος που βλέπει κάποιος ταινία είναι για να διασκεδάσει. Επομένως στο Pinguinos ετοιμάσαμε μια λίστα με τις ωραιότερες ταινίες για εφήβους που αξίζει κάποιος να δει.

Τα Προνόμια του Να Είσαι στο Περιθώριο (2012)

Το να μεγαλώσει κάποιος μπορεί να είναι σκληρό – και λίγες ταινίες το καταγράφουν τόσο άμεσα είτε ευαίσθητα όπως το εφηβικό δράμα  του Stephen Chbosky. Ο συγγραφέας-σκηνοθέτης προσαρμόζει το δικό του επιστολικό μυθιστόρημα σε μια ταινία που δεν χρειάζεται να είσαι έφηβος για να την δεις. Η ιστορία διαδραματίζει την ζωή του Τσάρλι και δύο πολύ στενών φίλων του, που είναι σχετικά αποστασιοποιημένοι από τους συνομιλήκους τους. Ο Τσάρλι αντιμετωπίζει κατάθλιψη, άγχος, θάνατο, θλίψη, αυτοκτονία, κακοποίηση, με έναν τρόπο που αισθάνεται ανοιχτός, ειλικρινής και χωρίς κρίσεις.

Δείτε Επίσης: ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ

Λυκόφως (2008)

Μπορεί να μην θεωρείται από τις πιο μοντέρνες εφηβικές ταινίες, αλλά σίγουρα ανήκει στην κατηγορία. Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί την πρώτη από μια σειρά με ταινίες. Οπότε αν σας αρέσει η πρώτη μπορείτε να δείτε και τις άλλες. Το Λυκόφως προχώρησε πέρα ​​από τις ταινίες  Mean Girls και Clueless για μια πιο ψυχρή ιστορία επικίνδυνου πάθους στο Pacific Northwest. Η υπόθεση αφορά δύο εφήβους αρκετά διαφορετικούς που συνδέονται με έναν περιέργο τρόπο και η ιστορία εξελίσσεται σε ένα μυστηριώδη έρωτα.

Πρός Όλα τα Αγόρια που Αγάπησα (2018)

Η Lana Condor είναι απίστευτα γοητευτική καθώς η Lara Jean Covey (της  οποίας το όνομα λέγεται πάντα πλήρες), είναι μια μαθήτρια γυμνασίου.  Η Lara έχει μια έντονη συναισθηματική ζωή που διοχετεύεται σε ερωτικά γράμματα που αποθηκεύονται σε ένα κουτί – έως ότου η μικρή αδερφή της στέλνει όλα τα γράμματα. Είναι αρκετά σύγχρονη ταινία, με έντονα στοιχεία άρνησης των στερεότυπων, που απευθύνεται κυρίως στη γενιά Gen-Z, και η οποία έχει λατρέψει αυτή την ταινία.

Lady Bird (2017)

Ένα βασικό μέρος της εφηβείας  είναι μια έντονη επιθυμία να εγκαταλείψετε το σπίτι σας  και να ξεφύγετε από τους γονείς σας – μόνο για να απολαύσετε τη νιότη σας όσο περισσότερο μπορείτε. Η ταινία αναφέρεται στη ζωή μιας πολλά υποσχόμενης μαθήτριας που ονειρεύεται να ξεφύγει από το αυστηρό Καθολικό σχολείο της και να ζήσει τη ζωή της στην Ανατολική Ακτή, όπου είναι τα ακριβά πανεπιστήμια, και μια πιο ελεύθερη ζωή.

Τα Κακά Κορίτσια (2004)

Μια κλασική, αστεία, αλλά γοητευτική εφηβική ταινία που σίγουρα αρέσει σε όλους. Η Cady είναι μια κλασική έφηβη, που επιστρέφει στην Αμερική με την οικογένεια της, αφού έμεναν στην Αφρική και πηγαίνει σε ένα καινούργιο σχολείο. Αρκετά κοινωνική θα κάνει παρέα με δύο παιδιά από το σχολείο αλλά γρήγορα θα μπεί σε μια ομαδά κορίτσιων που φαίνεται να ελέγχουν όλο το σχολείο και να είναι αρκετά δημοφιλής.

Απίστευτη Παρασκευή (2003)

Η Lindsey Lohan πρωταγωνιστεί μαζί με τον Jamie Lee Curtis σε αυτήν την κλασική ταινία. Παίζουν ένα ντουέτο μητέρας-κόρης που αλλάζουν σώμα και πρέπει να καταλάβουν πραγματικά πώς ζει η άλλη, ώστε να μπορούν να γυρίσουν πίσω. Μια εύκολη πλοκή με αρκετά αστεία στοιχεία που σίγουρα θα σας κάνουν να ξεκαρδιστείτε και να περάσετε κάποιες στιγμές χαλάρωσης κατά τη διάρκεια αυτής της ταινίας.

Ναπολέων Δυναμίτης (2004)

Αυτή η ταινία έχει να κάνει με τον Ναπολέοντα Δυναμίτη που προσπαθεί να ζήσει μια καλύτερη ζωή, αλλά αγωνίζεται να βρει μια κοπέλα και αντιμετωπίζει και θέματα εκφοβισμού στο σχολείο. Αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο, όταν θα γίνουν φίλοι με τον νέο συμμαθητή στο σχολείο, τον Pedro και τότε η ζωή του πραγματικά αλλάζει. Μια συγκινητική και εμπνευσμένη ταινία που αξίζει σίγουρα να δείτε.

High School Musical (2006)

Το High School Musical ξεκίνησε το απόλυτο franchise της Disney και έκανε τους πάντες να ερωτευτούν τη Vanessa Hudgens και τον Zac Efron. Ο πρωταγωνιστής του μπάσκετ Troy Bolton αντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση μεταξύ του να είναι ο ίδιος ή να συνεχίσει να είναι το πρόσωπο που όλοι γνωρίζουν πάντα. Όταν το νέο κορίτσι στο σχολείο προσπαθεί να τον πείσει  να κάνει ακρόαση για τον μουσικό του σχολείου, τότε πραγματικά ανακαλύπτει ποιός είναι.