Τα παραμύθια είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξει ένα παιδί συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη, και σίγουρα υπάρχουν πολλές επιλογές για παραμύθια για μωρά.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εξοικιωθεί το παιδί σας με τα βιβλία και την ανάγνωση αυτών, είναι καλό να ξεκινήσετε να του διαβάζετε ειδικά παραμύθια για βρέφη. Σίγουρα σε όλα τα παιδιά αρέσει μια όμορφη και διασκεδαστική ιστορία πριν τον ύπνο ή όταν ξεκουράζονται. Για αυτό το λόγο στο Pinguinos συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα καλύτερα παραμύθια για μωρά που θα κάνουν τα μικρά σας να ξετρελαθούν.

Ο Εγωιστής Γίγαντας

Ένα αρκετά γνωστό παραμύθι, από έναν πολύ γνωστό συγγραφέα, τον Όσκαρ Ουάιλντ. Ένα αρκετά διδακτικό παραμύθι, που παρουσιάζει την μοναξιά, τον εγωισμό, και πως αντιδρά ο ήρωας στις διάφορες δοκιμασίες. Είναι ένα ωραίο και απλό παραμύθι για βρέφη, ιδανικό για να δείξει στο παιδί την αξία του να μοιράζεσαι.

Η Πουπού Και Η Καρλότα

Ένα ωραίο παραμύθι γραμμένο από τον Ευγένιο Τριβιζά, που διαδραματίζει μια όμορφη ιστορία για μια κότα και μια αλεπού. Το παραμύθι δίνει αρκετές πληροφορίες για το ποιούς πρέπει να εμπιστεύεται ένα παιδί, ποιούς πρέπει να προσέχει και για την ύπαρξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά. Η Πουπού είναι η αλεπού, που παρόλο που δείχνει την αμέριστη αγάπη της στη κότα Καρλότα, ετοιμάζεται να την φάει.

Οι Μύθοι του Αισώπου

Σίγουρα και εσείς σαν παιδιά θα έχετε διαβάσει τους Μύθους του Αισώπου, και ξέρετε πόσο όμορφες και απλές ιστορίες παρουσιάζονται. Πολλά από τα μικρά αυτά διηγήματα έχουν γίνει και θεατρικές παραστάσεις, όπως και τραγούδια και σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να διαβάσετε στα παιδιά σας.

Δείτε Επίσης: 15 ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Ιστορίες της Καληνύχτας

Εφτά σύντομες ιστορίες για βρέφη, που είναι η ιδανική επιλογή για να διαβάσετε όταν ετοιμάζετε το παιδί σας για ύπνο. Συνήθως τα περισσότερα παιδιά φοβούνται το σκοτάδι και να είναι μόνα τους σε ένα δωμάτιο, οπότε αυτά τα παραμύθια είναι κατάλληλα για αυτές τις περιπτώσεις. Εξηγούν με απλό τρόπο ότι δεν υπάρχει κάτι να φοβηθούν και ότι είναι ασφαλή όταν κοιμούνται.

Ακροβάτες της Τύχης

Ένα υπέροχο βιβλίο που υπάρχει και σε CD και ένα απλό παραμύθι για βρέφη, που μόνο θετικά συναισθήματα μπορεί να δημιουργήσει. Το παραμύθι αναφέρεται στην ιστορία δύο νέων αγοριών που είναι πρίγκιπες και ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι για να σώσουν την χώρα τους. Μια έξυπνη αφήγηση που δείχνει στα μικρά παιδιά πόσο σημαντικό είναι να συνεργάζομαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

Γνωρίζω Τους Ήχους Του Κόσμου

Το συγκεκριμένο παραμύθι αποτελεί μια σειρά παραμυθιών για βρέφη που εξηγούν τους ήχους που υπάρχουν στον κόσμο. Καλό είναι να αποκτήσετε όλη τη σειρά με τα παραμύθια για να έχετε μια ολοκληρωμένη συλλογή για τα παιδιά σας. Τα παραμύθια αυτά είναι διαδραστικά και έχουν διάφορα κουμπιά που τα παιδιά μπορούν να παίζουν μαζί τους.

Που Είναι Ο Κύριος Λιοντάρης

Ένα εύκολο παραμύθι για βρέφη που το παιδί μπορεί να παίζει μόνο του, αφού έχει διάφορα μαλακά σημεία και μια φανταστική εικονογράφηση. Έχει αρκετά ωραία εικονογράφηση και στο τέλος του βιβλίου το παιδάκι σας θα βρεί και έναν καθρέφτη για να ανακαλύψει τον εαυτό του.

Έλμερ – Μικρή Βιβλιοθήκη

Μια φανταστική ιδέα για βρέφη, αφού τα συγκεκριμένα παραμύθια είναι τέσσερα και είναι όλα μαζί σε μια μικρή φορητή βιβλιοθήκη. Το παιδί σας θα χαίρεται με το να τακτοποιεί μόνο του τα βιβλία του, και να μαθαίνει πόσο σημαντικό είναι να προσέχει τα πράγματα του. Είναι μια απόλυτη εκπαιδευτική συλλογή καθώς έχει σχήματα, χρώματα και αριθμούς. Στο τέλος του κάθε βιβλίου υπάρχει ένα μικρό παζλ που τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν μόνα τους και να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα τους.

Ο Αρκουδάκος

Ένα παραμύθι που όλα τα παιδιά σίγουρα θα λατρέψουν καθώς παρουσιάζει τις περιπέτειες του μικρού Αρκουδάκου που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί και αυτό το παραμύθι μια σειρά από ιστορίες που έχουν διαδραστικά και κινούμενα μέρη. Τα ταξίδια του αρκουδάκου ξεκινάνε από την θάλασσα μέχρι και το διάστημα.

Βρες Με

Μια αξιολάτρευτη σειρά από μικρά βιβλία που είναι βέβαιο ότι θα λατρέψει το παιδί σας. Η σειρά αυτή με βιβλία έχει πολλές τρισδιάστατες εικόνες που θα ξετρελάνουν το μικρό σας. Οι ιστορίες αναφέρονται στη διάρκεια όλης της ημέρας και τι μπορεί να κάνει ένα παιδί και σίγουρα θα σας αρέσει το ‘Ώρα για Ύπνο’ καθώς είναι αρκετά χαλαρωτικό και το παιδί σας θα κοιμηθεί ήσυχα.

Φάρμα

Ένα ιδιαίτερο παραμύθι καθώς το παιδί μαθαίνει για τα ζώα και πως λειτουργεί μια φάρμα με ζώα. Έχει μια εξαιρετική εικονογράφηση που σίγουρα θα αρέσει στα παιδιά καθώς παρουσιάζονται με γλαφυρά χρώματα τα ζώα και η φάρμα. Επίσης, μέσα στο βιβλίο υπάρχουν και σημεία που το παιδί μπορεί να πατήσει και να ακούσει τους ήχους που κάνουν τα ζώα.