Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο για το 2021, συμπεριλαμβανομένου και του τι έκαναν για να δημιουργήσουν αυτά τα κέρδη.

Όλες αυτές τις πληροφορίες, τις συλλέξαμε από το Forbes, που κυκλοφόρησε τη 35η Ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Στη λίστα αυτή υπάρχουν κάποια εντυπωσιακά χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων ατόμων.

Επίσης, είναι εκπληκτική η αύξηση της καθαρής αξίας ορισμένων δισεκατομμυριούχων παρά ένα χρόνο προκλήσεων, παγκόσμιας πανδημίας και οικονομικής αβεβαιότητας. Επιπλέον, υπάρχουν περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι συνολικά από ποτέ, και η συνολική αξία τους είναι 5 τρισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από πέρυσι. 

  1. Τζεφ Μπέζος

Ο Jeff Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για 4η χρονιά, σύμφωνα με το Forbes. Είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, ο οποίος είδε τις τιμές των μετοχών της να αυξάνονται το 2020, αυξάνοντας το εισόδημά του από 64 δισεκατομμύρια δολάρια σε 177 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Amazon ξεκίνησε το 1994 από το γκαράζ του στο Σιάτλ και έκανε επανάσταση στον κόσμο των διαδικτυακών αγορών. Στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου Amazon, ο Jeff κατέχει επίσης μάρκες όπως το Twitch, το Audible και το Whole Foods. Ωστόσο, το χαρτοφυλάκιο δεν σταματά εκεί. Έχει επίσης ενδιαφέροντα στην τεχνολογία (AWS Elemental), στο διαστημικό ταξίδι (Blue Origin) και στα έντυπα μέσα (The Washington Post), μεταξύ άλλων. Στο τέλος του 2021, θα παραιτηθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος, και αντ’ αυτού θα αναλάβει το ρόλο του εκτελεστικού προέδρου.

Networth: 177 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εταιρείες: Amazon (συμπεριλαμβανομένων των Twitch, Ring, Audible, Zappos, *Whole Foods), AWS Elemental, Souq.com, Blue Origin, The Washington Post, IMDb, Kiva Systems, Alexa, DPReview, Fabric.com, Woot.com, Goodreads, Bezos Expeditions και Bezos Day One Fund

Γεννήθηκε: 12 Ιανουαρίου 1964, Albuquerque, Νέο Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες

Εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

  1. Ίλον Μασκ

Αν υπήρχε ποτέ ένα άτομο που ζει σε διαφορετικό επίπεδο από την υπόλοιπη κοινωνία, είναι ο Elon Musk. Ωστόσο, αποδίδεται, κερδίζοντας μια θέση στη λίστα οι Πιο Πλούσιοι Άνθρωποι για το 2021 και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η εκκεντρική και εξωστρεφής σκέψη του τον έχει μετατρέψει σε έναν γνωστό αναστατωμένο κλάδο, ξεκινώντας μάρκες που αμφισβητούν το status quo, όπως οι Tesla, SpaceX και The Boring Company. Αυτές οι εταιρείες επενδύουν και αγκαλιάζουν νέα και καινοτόμο τεχνολογία που εστιάζει στη βιώσιμη ενέργεια και την προσβασιμότητα στη μαζική αγορά. Η εκκεντρικότητά του εκτείνεται συχνά πέρα ​​από την αίθουσα συνεδριάσεων, σε αυτήν της προσωπικής και κοινωνικής ζωής των μέσων ενημέρωσης. Παρά τις προκλήσεις, η αυτοκρατορία του συνεχίζει να πηγαίνει από καλό στο καλύτερο.

Networth: 151 δισεκατομμύρια δολάρια

Εταιρείες: Tesla, SpaceX, The Boring Company, Neuralink, SolarCity, OpenAI (ίδρυσε επίσης τα Zip2 και X.com, τα οποία έγιναν PayPal)

Γεννήθηκε: 28 Ιουνίου 1971, Πρετόρια, Νότια Αφρική

Εκπαίδευση: Queen’s University, Wharton School στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, Stanton University

Δείτε επίσης: Πώς να διαχειριστώ καλύτερα τα χρήματά μου

  1. Μπερνάρ Αρνό

oi-pio-plousioi-anthropoi-anthropoi-gia-to-2021

Ο νούμερο τρία στη λίστα, και ο πλουσιότερος άνθρωπος τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ευρώπη, είναι ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας μόδας LVMH, Bernard Arnault. Ξεκίνησε την καριέρα του με ρούχα πολυτελείας αγοράζοντας το 1984 το Financière Agache, το οποίο αγόρασε τον Christian Dior. Αφού απέκτησε το 43,5% των μετοχών της LVMH, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος το 1989. Έκτοτε, το μετέτρεψε σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα πολυτελείας στον κόσμο. Οι μάρκες που εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιο LVMH είναι ο Christian Dior, Givenchy, Bulgari, Princess Yachts, Celine, Louis Vuitton, Tiffany & Co, Moët & Chandon, Fenty, Sephora, Krug, Belvedere και τα ξενοδοχεία Belmond. Η αύξηση κατά 86% στις μετοχές της LVMH είδε την περιουσία του να ανεβαίνει στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

Networth: 150 δισεκατομμύρια δολάρια

Εταιρείες: LVMH, Christian Dior SE

Γεννήθηκε: 5 Μαρτίου 1949, Roubaix, Γαλλία

Εκπαίδευση: École Polytechnique, Lycée Faidherbe

  1. Μπιλ Γκέιτς

oi-pio-plousioi-anthropoi-anthropoi-gia-to-2021

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, εμφανίζεται σταθερά στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του Forbes από το 1987. Ήταν στην κορυφή της λίστας από το 1995 έως το 2017, με εξαίρεση τέσσερα χρόνια. Ενώ άφησε τον ρόλο του στη Microsoft το 2008, παρέμεινε ως σύμβουλος τεχνολογίας. Σήμερα, ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, μια φιλανθρωπική προσπάθεια που τους έχει δει να δωρίζουν πάνω από 45 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ενώ δωρίζει πολλά χρήματα, μεγάλο μέρος του πλούτου του προέρχεται από πηγές εκτός της Microsoft. Οι άλλες δραστηριότητές του, περιλαμβάνουν μια εταιρεία επενδύσεων, μια μάρκα διαφήμισης και τοποθέτησης προϊόντων και μια εταιρεία πυρηνικής ενέργειας. Επιπλέον, έχει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, που κατέχει μετοχές σε εταιρείες όπως ο Εθνικός Σιδηρόδρομος του Καναδά, η Impossible Foods και η Deere & Company.

Networth: 124 δισεκατομμύρια δολάρια

Εταιρείες: Microsoft, Bill & Melinda Gates Foundation, Branded Entertainment Network, TerraPower, Cascade Investment, L.L.C.

Γεννήθηκε: 28 Οκτωβρίου 1955, Σιάτλ, Ουάσιγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες

Εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

  1. Μαρκ Ζάκερμπεργκ

oi-pio-plousioi-anthropoi-anthropoi-gia-to-2021

Ο Mark Zuckerberg επίσης έχει κερδίσει μια θέση στη λίστα οι Πιο Πλούσιοι Άνθρωποι για το 2021. Είναι ο εγκέφαλος πίσω από τον μεγάλο γίγαντα των κοινωνικών μέσων το Facebook. Θεωρήθηκε εκπληκτικός προγραμματιστής όταν ξεκίνησε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Εκεί, ξεκίνησε και το Facebook από τον κοιτώνα του το 2004. Αρχικά προοριζόταν ως απλός ιστότοπος για φοιτητές του Χάρβαρντ, ο Μαρκ αποφάσισε να το διαδώσει σε άλλα πανεπιστήμια προτού εγκαταστήσει σωστά τις επιχειρήσεις του στο Silicon Valley και το επεκτείνει στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι τόσο το Facebook όσο και ο Mark αντιμετωπίζουν έντονη κριτική και αντιπαραθέσεις με την πάροδο των ετών, η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων συνεχίζει να αναπτύσσεται, διατηρώντας τους ανθρώπους συνδεδεμένους. Τον προηγούμενο χρόνο σημειώθηκε μια τρελή άνοδο των μετοχών της εταιρείας κατά 80%, ενισχύοντας την καθαρή του αξία πάνω από 42 δισεκατομμύρια δολάρια.

Networth: 97 δισεκατομμύρια δολάρια

Εταιρείες: Facebook & the Chan Zuckerberg Initiative

Γεννήθηκε: 14 Μαΐου 1984, White Plains, Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες

Εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Δείτε επίσης: Πνευματικά Ισχυρά Άτομα: Τα 13 Πράγματα που Αποφεύγουν

  1. Γουόρεν Μπάφετ

oi-pio-plousioi-anthropoi-anthropoi-gia-to-2021

Ο Warren Buffet είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πού να βάλει χρήματα για να κερδίσει από τότε που ήταν μόλις 11 ετών. Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο, είναι επίσης γνωστός ως «Oracle of Omaha». Είναι ο πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Berkshire Hathaway, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου που κατέχει πάνω από 60 μάρκες όπως GEICO, Duracell, Dairy Queen, BNSF, και Lubrizol, μεταξύ πολλών άλλων. Παρόμοια με τον Μπιλ Γκέιτς, ασχολείται επίσης πολύ με φιλανθρωπικές προσπάθειες, υπόσχεται να δωρίσει πάνω από το 99% του πλούτου του. Σε αυτό το στάδιο, πολλές από τις συνεισφορές του έχουν διατεθεί στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που ιδρύθηκαν από τα παιδιά του.

Networth: 96 δισεκατομμύρια δολάρια

Εταιρείες: Berkshire Hathaway

Γεννήθηκε: 30 Αυγούστου 1930, Ομάχα, Νεμπράσκα, Ηνωμένες Πολιτείες

Εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα – Λίνκολν, Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

  1. Λάρι Έλισον

oi-pio-plousioi-anthropoi-anthropoi-gia-to-2021

Το λογισμικό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους δημιουργίας τραπεζών και ο Larry Ellison είναι η απόδειξη. Είναι ο Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας και συνιδρυτής του γίγαντα λογισμικού Oracle Corporation. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1977 και ειδικεύεται στο εταιρικό λογισμικό, το cloud computing και το υλικό. Εκτός από τις μετοχές της Oracle, κατέχει μετοχές στην Tesla, η οποία αυξήθηκε κατά 705%. Είναι ενδιαφέρον ότι κατέχει επίσης το 98% του νησιού Lanai στη Χαβάη (γιατί όχι;), όπου ζει τώρα. Ο Larry είναι υπογράφων του The Giving Pledge, μιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησαν από τον Bill Gates και τον Warren Buffet που ζητά από γελοία πλούσιους ανθρώπους να δεσμεύσουν τουλάχιστον το ήμισυ της καθαρής τους αξίας για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Networth: 93 δισεκατομμύρια δολάρια

Εταιρείες: Oracle Corporation

Γεννήθηκε: 17 Αυγούστου 1944, Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες

Εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Urbana-Champaign, University of Chicago

  1. Λάρρυ Πέιτζ

oi-pio-plousioi-anthropoi-anthropoi-gia-to-2021

Η Google είναι κυριολεκτικά ο πιο δημοφιλής ιστότοπος στον κόσμο, με 92,5 δισεκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις. Αυτό είναι ένα δισεκατομμύριο περισσότερα από την καθαρή αξία του ιδρυτή της Google, Larry Page. Η ιδέα για τη δημιουργία της μηχανής αναζήτησης προήλθε από το διδακτορικό του Larry. Μια διατριβή που διερευνά τις μαθηματικές ιδιότητες του ιστού και της δομής συνδέσμων. Συμμετείχε σε αυτό το έργο από τον άλλο ιδρυτή της Google, Sergey Brin. Σε αυτό το διάστημα ανέπτυξαν το PageRank, τον αλγόριθμο πίσω από τη μηχανή αναζήτησης. Οι δύο ίδρυσαν επίσημα την Google το 1998, με τον Larry να αναλαμβάνει το ρόλο του CEO και του Sergey, του προέδρου. Τώρα, με την αύξηση του εργατικού δυναμικού σε συνδυασμό με διαφοροποιημένα προϊόντα, η καθαρή αξία και των δύο στελεχών συνεχίζει να επεκτείνεται εκθετικά υπό τη νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου της Alphabet Inc.

Networth: 91,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Εταιρείες: Google, Alphabet Inc, PageRank

Γεννήθηκε: 26 Μαρτίου 1973, Lansing, Michigan, Ηνωμένες Πολιτείες

Εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

  1. Σεργκέι Μπριν

Σεργκέι Μπριν

Όπως και ο Larry Page, ο Sergey Brin αποκομίζει τα οικονομικά οφέλη από την ίδρυση του πιο χρησιμοποιούμενου ιστότοπου στον κόσμο. Ο Σεργκέι υπηρέτησε ως πρόεδρος της Alphabet Inc, της μητρικής εταιρείας της Google από το 2015. Ωστόσο, παραιτήθηκε στο τέλος του 2019. Παραμένει ελεγκτής μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Άλλες επενδύσεις του χρόνου και των χρημάτων του πηγαίνουν στο ημι-μυστικό ερευνητικό εργαστήριο της Alphabet Inc. και τα έργα του στοχεύουν στο να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Τα έργα περιλαμβάνουν το Glass (γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας), το Waymo (αυτοκίνητα χωρίς οδηγό) και το Loon (Διαδίκτυο μέσω στρατοσφαιρικών μπαλονιών). Εργάζεται επίσης σε μια μυστική εταιρεία αεροσκαφών και φιλανθρωπικές προσπάθειες σε συνεργασία με το Larry Page και το Ίδρυμα Brin Wojcicki. 

Networth: 89 δισεκατομμύρια δολάρια

Εταιρείες: Google, X, Alphabet Inc, PageRank

Γεννήθηκε: 21 Αυγούστου 1973, Μόσχα, Ρωσία

Εκπαίδευση: University of Maryland, College Park & Stanford University

  1. Μουκές Αμπάνι

oi-pio-plousioi-anthropoi-anthropoi-gia-to-2021

Ο Ινδός επιχειρηματίας, Mukesh Ambani, είναι το νεότερο άτομο ως ο πλουσιότερος στην Ασία έχει μπει στη λίστα οι Πιο Πλούσιοι Άνθρωποι για το 2021. Προεδρεύει και διευθύνει την Reliance Industries, μια εταιρεία επενδύσεων που ξεκίνησε ο πατέρας του το 1973. Είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία της Ινδίας από αγοραία αξία και κατατάσσεται στην 96η θέση στη λίστα Fortune Global 500. Το επίκεντρο της μάρκας είναι η ενέργεια όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, οι τηλεπικοινωνίες, οι φυσικοί πόροι, τα μέσα ενημέρωσης, η ψυχαγωγία και η μουσική. Η Jio Platforms Limited, θυγατρική εταιρεία, είναι ο κόμβος για όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών. Ο Mukesh πούλησε το ένα τρίτο των μετοχών της Jio το 2020 σε επενδυτές όπως το Facebook και η Google για 20 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα μια τεράστια αύξηση στην προσωπική του καθαρή αξία.

Networth: 84,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Εταιρείες: Reliance Industries

Γεννήθηκε: 19 Απριλίου 1957, Aden, Υεμένη

Εκπαίδευση: Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας (ΤΠΕ), St. Xavier’s College Mumbai