Συνήθως, τα στελέχη επιχειρήσεων ξοδεύουν χρόνο ανησυχώντας για τη φυσική τους αντοχή και την ψυχική τους υγεία σε ένα πιο θεωρητικό πλαίσιο, αν όμως, το σκεφτουν πρακτικά τότε η ψυχική δύναμη μπορεί να σημαίνει ακόμα περισσότερα. Πολυάριθμα άρθρα για επιχειρηματίες,  μιλάνε για τα κρίσιμα χαρακτηριστικά της διανοητικής δύναμης – ανθεκτικότητας, του θάρρους, της αισιοδοξίας και μιας ασταθούς ικανότητας, συμβάλουν στην αποτυχία.

Ωστόσο, μπορούμε επίσης να ορίσουμε την ψυχική δύναμη, με τον εντοπισμό των πραγμάτων που τα πνευματικά ισχυρά άτομα δεν κάνουν. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τεχνικές για το πώς κάθε ένα από τα παρακάτω θέματα είναι ιδιαίτερα εφαρμόσιμο στους επιχειρηματίες.

1. Καμία σπατάλη χρόνου προς λύπηση του εαυτού τους

Δεν συναντάμε εύκολα ψυχικά ισχυρούς ανθρώπους που να αισθάνονται λύπη για τις συγκυρίες της ζωής ή να θεωρούν ότι τους εκμεταλλεύονται. Έχουν μάθει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις ενέργειες και τα αποτελέσματά τους και έχουν μια εγγενή κατανόηση του γεγονότος ότι συχνά η ζωή δεν είναι δίκαιη. Είναι σε θέση να βγουν από τις δύσκολες περιστάσεις με αυτογνωσία και ευγνωμοσύνη για τα διδάγματα που πήραν.

2. Δείχνουν τη δύναμή τους

Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι αποφεύγουν να δίνουν στους άλλους τη δύναμη να τους κάνουν να αισθάνονται κατώτεροι ή κακοί. Καταλαβαίνουν ότι ελέγχουν τις ενέργειες και τα συναισθήματά τους. Ξέρουν ότι η δύναμή τους είναι στην ικανότητά τους να διαχειρίζονται τον τρόπο που αντιδρούν.

3. Αγαπούν τις αλλαγές

Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι “αγκαλιάζουν” την αλλαγή και καλωσορίζουν την πρόκληση. Ο μεγαλύτερος φόβος τους, εάν έχουν έναν, δεν είναι το άγνωστο, αλλά το να εφησυχάζονται και να μένουν στάσιμοι. Ένα περιβάλλον αλλαγής και ακόμη και αβεβαιότητας μπορεί να ενεργοποιήσει έναν ψυχικά ισχυρό άνθρωπο και να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

4. Δεν σπαταλούν την ενέργεια τους σε πράγματα που δεν μπορούν να ελέγξουν

Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι δεν διαμαρτύρονται (πολύ) για την κίνηση στον δρόμο, τις χαμένες αποσκευές ή ειδικά για άλλους ανθρώπους, καθώς αναγνωρίζουν ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι γενικά εκτός του ελέγχου τους. Σε μια κακή κατάσταση, αναγνωρίζουν ότι το ένα πράγμα που μπορούν πάντα να ελέγχουν είναι η δική τους απάντηση και στάση, και χρησιμοποιούν αυτά τα χαρακτηριστικά υπέρ τους.

5. Δεν ανησυχούν αν οι άλλοι δεν μένουν ευχαριστημένοι

Οι άνθρωποι που βγαίνουν από το δρόμο τους για να ευχαριστήσουν τους άλλους ως τρόπο ενίσχυσης της εικόνας τους, δεν είναι ένα τυπικό χαρακτηριστικό ενός πνευματικά ισχυρού ανθρώπου. Ένα διανοητικά ισχυρό άτομο προσπαθεί να είναι καλό και δίκαιο και να ευχαριστεί τους άλλους όπου χρειάζεται, αλλά δεν φοβάται να μιλήσει. Είναι σε θέση να αντέξουν το ενδεχόμενο κάποιος να αναστατωθεί και να οδηγήσουν την συζήτηση σε μια πιο ευνοϊκή κατάσταση.

6. Μπορούν να προβλέψουν το ρίσκο

Ένα διανοητικά ισχυρό πρόσωπο είναι διατεθειμένο να αναλάβει κινδύνους τους οποίους έχουν προβλέψει. Αυτό είναι ένα διαφορετικό πράγμα από το να πηδήξουμε απότομα σε ανόητους κινδύνους. Αλλά με ψυχική δύναμη, ένα άτομο μπορεί να σταθμίσει σχολαστικά τους κινδύνους και τα οφέλη και θα εκτιμήσει πλήρως τα πιθανά μειονεκτήματα και ακόμη και τα χειρότερα σενάρια πριν αναλάβουν δράση.

7. Δεν μένουν στο παρελθόν

Υπάρχει μια δύναμη στην αποδοχή του παρελθόντος και ιδιαίτερα στην αναγνώριση των πραγμάτων που αποκομίστηκαν από τις εμπειρίες του παρελθόντος, αλλά ένα διανοητικά ισχυρό πρόσωπο είναι σε θέση να αποφύγει την αποδυνάμωση της ψυχικής τους ενέργειας σε παρελθούσες απογοητεύσεις. Επενδύουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας τους στη δημιουργία ενός βέλτιστου παρόντος και μέλλοντος.

Δείτε επίσης: 6 Τρόποι Αντιμετώπισης Του Επιχειρηματικού Άγχους

8. Δεν κάνουν τα ίδια λάθη

Όλοι γνωρίζουμε τον ορισμό της παραφροσύνης, έτσι; Είναι όταν κάνουμε τις ίδιες ενέργειες ξανά και ξανά, ενώ ελπίζουμε για ένα διαφορετικό και καλύτερο αποτέλεσμα από ό, τι είχαμε πριν. Ένα διανοητικά ισχυρό πρόσωπο αποδέχεται την πλήρη ευθύνη για την παρελθούσα συμπεριφορά και είναι διατεθειμένο να μάθει από τα λάθη του. Οι έρευνες δείχνουν ότι η ικανότητα να είναι αυτο-ανακλαστική με έναν ακριβή και παραγωγικό τρόπο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των θεαματικά επιτυχημένων στελεχών και επιχειρηματιών.

9. Αποδέχονται την επιτυχία των άλλων

Χρειάζεται δύναμη ψυχής για να αισθανθεί κανείς γνήσια χαρά και ενθουσιασμό με την επιτυχία των άλλων ανθρώπων. Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι έχουν αυτήν την ικανότητα. Δεν ζηλεύουν όταν οι άλλοι επιτυγχάνουν, από την άλλη κρατάνε σημειώσεις για το τι έκανε το συγκεκριμένο άτομο καλά. Είναι πρόθυμοι να εργαστούν σκληρά για τις δικές τους ευκαιρίες επιτυχίας, χωρίς να βασίζονται στην προχειρότητα.

10. Η αποτυχία δεν τους αποθαρρύνει

Κάθε αποτυχία είναι μια ευκαιρία προς βελτίωση ένα lifestyle για εκείνους. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν ότι οι πρώτες προσπάθειές τους έφεραν πάντα πολλές αποτυχίες. Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αποτύχουν ξανά και ξανά. Eφόσον η μαθησιακή εμπειρία από κάθε «αποτυχία» μπορεί να τους φέρει πιο κοντά στους απώτερους στόχους τους.