Ψάχνεις την ιδανική συνταγή για πίτσα; Ένα αγαπημένο Ιταλικό φαγητό που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Η αυθεντική Ιταλική συνταγή είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά το Pinguinos παρουσιάζει μια απλή συνταγή για το πως να φτιάξεις εύκολα την τέλεια πίτσα.

Η πίτσα αποτελείται από μια παραδοσιακή ζύμη με μαγιά συνήθως αρκετά λεπτή με μια ποικιλία υλικών. Γενικότερα υπάρχουν δύο είδη πίτσας, η Ιταλική και η Καναδέζικη. Η Ιταλική συνήθως είναι αυτή που είναι αρκετά λεπτή και έχει λίγα υλικά. Η Καναδέζικη συνταγή για πίτσα έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως μια αρκετά μεγάλη πληθώρα υλικών.

Ωστόσο, η πίτσα που γνωρίζουμε με την σύγχρονη μορφή της έχει Ιταλική προέλευση, και είναι μια παραδοσιακή συνταγή που παρασκευάζεται στην Νάπολι.

Αν λοιπόν θέλεις να φτιάξεις εύκολα την τέλεια πίτσα ακολούθησε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

Συνταγή Για Πίτσα

Πριν ξεκινήσουμε την συνταγή για πίτσα καλό είναι να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη διαδικασία για να φτιάξουμε σωστά την συνταγή. Αν λοιπόν φτιάχνουμε την ζύμη τον χειμώνα καλό είναι το νερό που θα βάλουμε να είναι ζεστό. Αν είναι καλοκαίρι, τότε το νερό που θα χρειαστούμε πρέπει να είναι χλιαρό.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ αλεύρι σκληρό
  • 600-700 ml νερό χλιαρό
  • 7 γρ. μαγιά ξηρή
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό

Για να φτιάξουμε πιο εύκολα την συνταγή καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μίξερ, ωστόσο αν δεν έχουμε μπορούμε να το κάνουμε και με τα χέρια. Βάζουμε λοιπόν στο μίξερ, το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη. Το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγια.

Στη συνέχεια, για να καταλάβουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί η μαγιά πρέπει να έχει φουσκάλες. Όταν λοιπόν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε για περίπου 2 λεπτά. Αφού έχει δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμη ένα λεπτό. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την ζύμη, όταν είναι έτοιμη. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Θέλει περίπου 60-80 λεπτά.

Όταν η ζύμη μας έχει φουσκώσει, την χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε την ζύμη σε πίτσα περίπου 30 εκ.

Υλικά Για την Σάλτσα

  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας κονκασέ
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1-1,5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βάζουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ για να λιώσει. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφού λοιπόν οι πίτσες μας είναι έτοιμες, περιχύνουμε με μια κουταλιά από τη σάλτσα και την απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε τριμμένο τυρί και προσθέτουμε και άλλα υλικά της επιλογής σας, όπως ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ψήνουμε την πίτσα για 15-20 λεπτά.

Πως Φτιάχνω την Τέλεια Πίτσα

Η παρακάτω συνταγή αποτελεί μια βασική συνταγή που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε άλλα υλικά επιθυμείτε.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κύβο νωπής μαγιάς
  • 320 ml χλιαρό νερό
  • 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της πίτσας

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε την μαγιά με το νερό και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 20 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Όταν είναι έτοιμη η μαγιά, την προσθέτουμε στο μπόλ με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μπορούμε σε αυτό το στάδιο να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ, αλλά μπορούμε και με τα χέρια. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Όταν η ζύμη μας δεν κολλάει,την βάζουμε πάνω στον πάγκο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα να ζυμώνουμε. Η ζύμη για την πίτσα πρέπει να είναι ελαστική και αφράτη. Την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα κουζίνας. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν διπλασιαστεί η ζύμη, την χωρίζουμε σε τέσσαρα ίσα μέρη και την ανοίγουμε σε μια λεπτή στρώση. Αν θέλετε να αρωματήσετε την ζύμη σας μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά, όπως θυμάρι, ρίγανη, και δενδρολίβανο.

Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω υλικά της επιλογής σας. Ένας υπέροχος συνδυασμός είναι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό.

Δείτε Επίσης: ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ