Yes I do: Πως Να Οργανώσω Τον Γάμο Μου

Είπες το μεγάλο ΝΑΙ; Αν ΝΑΙ, δέχτηκες να παντρευτείς τον αγαπημένο της καρδιάς σου, τότε θα πρέπει να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές, έτσι ώστε η πολυπόθητη ημέρα να είναι αξέχαστη και με όσο το δυνατόν λιγότερα απρόοπτα γίνεται γιατί δυστυχώς αυτά δεν γίνεται να μην υπάρχουν. Τα βασικότερα βήματα για να οργανώσετε τον γάμο σας είναι τα εξής:

1. Ορίστε την ημερομηνία του γάμου σας

Είναι πολύ σημαντικό να ορίσετε την ημερομηνία που θέλετε να παντρευτείτε, καθώς μαζί με την εκκλησία θα πρέπει να βρείτε και το κέντρο για την δεξίωση. Αυτά τα δύο είναι προτιμότερο να τα κλείσετε έναν χρόνο πριν από τον γάμο σας. Μπορεί να μην είναι διαθέσιμο κάποιο από τα δύο και έτσι να χρειαστεί να αλλάξετε ημερομηνία. Φυσικά αυτό γίνεται εφόσον έχετε βρει ήδη κουμπάρους για να μην σας βρει κανένα απρόοπτο την τελευταία στιγμή, γιατί πολλά γίνονται!

2. Βρείτε το Νυφικό των ονείρων σας

Κάθε νύφη έχει στο μυαλό της το Τέλειο νυφικό και πιστέψτε με από προσωπική πείρα, μόλις το δείτε θα πείτε αυτό είναι και δεν θα μπορείτε να βρείτε ούτε μία ατέλεια!!!. Για να το κάνετε αυτό όμως, θα πρέπει να πάρετε μαζί σας εκείνες τις ημέρες το πολύ δύο άτομα, η γνώμη των οποίων θα είναι αληθινή και ειπωμένη μόνο με αγάπη. Οι περισσότερες γνώμες μπορούν να σας αποπροσανατολίσουν. Κρίμα δεν είναι; Μείνετε στην γνώμη σας και μην φεύγετε από αυτήν. Είναι ο δικός σας γάμος.

Δείτε επίσης: Φίλοι: Η Δεύτερη Εικόνα

Πολύ σημαντικό επίσης, είναι να μην επισκεφθείτε πάνω από 3 οίκους νυφικών. Και αυτό γιατί; Διότι μπορεί να σας αρέσουν πολλά και μπορεί λόγω τιμής ας πούμε να ενοικιάσετε ή να αγοράσετε λάθος νυφικό. Προσοχή, δεν το θέλετε αυτό γιατί σκεφτείτε ότι θα υπάρχει στο μυαλό και στα άλμπουμ των φωτογραφιών σας και πάντα μπορεί να υπάρχει η αμφιβολία: μήπως το άλλο που είδα στο άλλο μαγαζί ήταν καλύτερο; Όταν βρείτε το κατάλληλο για εσάς δεν θα το αναρωτηθείτε κι ας κοστίζει λίγο παραπάνω. Καλό είναι 7 μήνες πριν από το γάμο να βρείτε το νυφικό σας και μην ξεχνάτε ότι χρειάζεται περίπου 1 μήνας πριν για να κλείσετε ραντεβού για πρόβα για την ημερομηνία που θέλετε.

3. Το Γαμπριάτικο Κοστούμι

Ο γαμπρός ευτυχώς τις περισσότερες φορές είναι απλός και ξέρει από την αρχή όλου αυτού, ότι επίκεντρο εκείνη την ημέρα είναι η νύφη, οπότε δεν θα κοπιάσει και πολύ!!! Αφήστε που η νύφη αποφασίζει και για αυτό. Γενικά, αυτή η ημέρα είναι της νύφης, αλλά για να μην είμαστε και εγωίστριες, εντάξει γαμπρέ υπάρχεις κι εσύ και θα σε ντύσουμε! Ο γαμπρός θα χρειαστεί 4 μήνες πριν από το γάμο να βρει κοστούμι και παπούτσια. Αν ακόμη θελήσει να ράψει κοστούμι, πάλι προλαβαίνει, διότι μόλις σε 3 μήνες θα έχει κοστούμι στα δικά του τα μέτρα. Φυσικά, όλα αυτά τα έχει σκεφτεί η νύφη την ίδια στιγμή που βρήκε το νυφικό της. Το είπαμε;;!!!

4. Προσκλητήρια και Μπομπονιέρες

Αυτά κατ΄εμέ είναι άσκοπα έξοδα, διότι κανένας δεν θα κρατήσει το προσκλητήριο του γάμου σας καθώς και την μπομπονιέρα εκτός από τους γονείς, τους κουμπάρους και εσάς. Οπότε γιατί να πληρώσετε πολλά για κάτι το οποίο θα κρατήσουν μόνο 6 άτομα και από ένα το κάθε ζευγάρι, 3 προσκλητήρια στο σύνολο; Φυσικά αυτό έχει να κάνει με το τι έχει ονειρευτεί η κάθε νύφη και με τα οικονομικά του ζευγαριού. Όμως, δεν θα ήταν προτιμότερο να κρατήσει τα παραπάνω χρήματα το ζευγάρι και να πάει κάποιο ταξιδάκι στο Παρίσι, για παράδειγμα;

5. Οργάνωση Δεξίωσης

Επίσης, σε αυτό το σημείο αγαπητοί μου καλό θα ήταν να χωρίσετε τα τραπέζια όπως εσείς επιθυμείτε. Μην μείνετε στα κλασικά ότι πρέπει το σόι να είναι μπροστά μπροστά εάν δεν νιώθετε εσείς ωραία με αυτό. Αισθάνεστε ότι οι φίλοι σας είναι αυτοί που θα χαρούν με τον γάμο σας πραγματικά; αυτό να κάνετε. Ταξινομήστε τα άτομα ανάλογα με το πόσο κοντά θέλετε να είναι κοντά στο γαμήλιο τραπέζι και πιο κοντά στη χαρά σας.

Ότι και να ακούτε ότι και να διαβάζετε, ποτέ μα ποτέ μην φεύγετε από αυτό που θέλετε και εσείς πιστεύετε. Είναι καλό να ακούτε διάφορες γνώμες αλλά μέχρι εκεί, για να γνωρίζετε τι συμβαίνει γύρω σας. Εκείνη η μέρα είναι δική σας καθώς είναι η αρχή μιας καινούριας ζωής με τον σύντροφο που έχετε επιλέξει.
Φροντίστε το νέο ξεκίνημα στη ζωή σας να είναι αυτό που ονειρεύεστε, ζήστε το!!.