Φίλοι: Η Δεύτερη Εικόνα

Φίλοι: Η Δεύτερη Εικόνα

Ο άνθρωπος που έχει πραγματικούς φίλους είναι ευτυχισμένος, η φιλία, η πραγματική φιλία αναδύει στην επιφάνεια τον πραγματικό και ελεύθερο χαρακτήρα του καθενός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για τον άνθρωπο από το να έχει ανθρώπους που πραγματικά τον αγαπούν και τον υποστηρίζουν σε ότι και να κάνει.

Από μικρά παιδιά μαθαίνουμε πως είναι καλό και πρέπει να μοιραζόμαστε με τους άλλους πράγματα τα οποία μπορεί να μην έχουν. Αυτά, όμως δεν είναι παρά μόνο υλικά αγαθά και με το πέρας του χρόνου αλλάζουν και δίνουν τη σειρά τους σε συναισθήματα, που μπορεί να καλλιεργηθούν. Ο άνθρωπος για να μπορέσει να προοδεύσει σε όλους του τομείς της ζωή του, θα πρέπει και όχι με το συμβατικό πρέπει αλλά με το αναγεννησιακό να αποκτήσει υγιείς σχέσεις, διότι μόνο έτσι θα μάθει να εμπιστεύεται, να ανοίγεται στους υπόλοιπους και μέσω αυτής της διαδικασίας να κοινωνικοποιηθεί. Κάνοντας λάθη, μόνο έτσι παίρνουμε μαθήματα ζωής, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Βεβαίως η δημιουργία φιλίας δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς απαιτεί εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και αφοσίωση. Είναι μία μορφή ανιδιοτελούς πλατωνικής σχέσης που χρειάζεται περισσότερο κόπο από ότι μπορεί να χρειαστεί η δημιουργία  ερωτικής σχέσης.Φίλοι: Η Δεύτερη Εικόνα 2Πόσες φορές δεν έτυχε να σας συμβεί κάτι και να σπεύσετε να το μοιραστείτε με κάποιον, είτε να αναζητήσετε λύση, είτε απλά για να απελευθερώσετε τον εαυτό σας λέγοντάς το;

Φίλοι είναι αυτοί που θα ακούσουν πραγματικά καθετί, θα συμβουλεύσουν, θα πουν τη γνώμη τους υπό την στέγη της φιλίας, διότι εκεί όλα δεν έχουν σκοπό την κακεντρεχή κριτική αλλά το ενδιαφέρον και την ανιδιοτελή αγάπη.  

Δείτε επίσης: Η Κοινωνική Απομόνωση Της Μοναδικότητας

Γνήσια φιλία  χαρακτηρίζεται η σχέση μεταξύ ανθρώπων όταν αυτή δεν υποκινείται από τα λάθος κίνητρα, ειδικά στην εποχή μας,  η οποία είναι προορισμένη να αντέξει στις απανωτές καταιγίδες και δυσκολίες που προκύπτουν. Στόχος αυτής δεν είναι άλλος από την υποστήριξη, την κατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.

Η γνωστή  φράση << Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι >> αντικατοπτρίζει άμεσα τον χαρακτήρα, τις επιλογές αλλά και το σεβασμό που έχει ο άνθρωπος για τον εαυτό του. Είναι η ζωντανή δεύτερη εικόνα που έχει επιλέξει για να μοιραστεί τους προβληματισμούς, τις απορίες και τις απόψεις του. Διότι, οι φίλοι που έχουμε είναι αυτοί που έχουμε επιλέξει εμείς και κανείς άλλος και κατά συνέπεια αυτό μαρτυρά στοιχεία της προσωπικότητάς μας.Φίλοι: Η Δεύτερη Εικόνα 3Πραγματική φιλία μπορεί να οριστεί ως μια σχέση πάθους και μίσους, πάθους διότι τους πραγματικούς φίλους τους αγαπάμε όσο και τον εαυτό μας, παθιαζόμαστε μαζί τους, θέλουμε το καλύτερο για αυτούς, τους πιέζουμε να αποδεχτούν τον εαυτό τους να μην αλλάξουν γιατί είναι μοναδικοί και υπέροχοι. Σχέση μίσους, διότι όταν έρχονται σε αντιπαράθεση φίλοι μπορεί να γίνει πόλεμος! Όμως πάντα αυτό δεν διαρκεί παρά μόνο στιγμιαία, είναι δυνατόν να μπορεί κανείς να θυμώσει και να κρατήσει κακία για πάντα στον ίδιο του τον εαυτό; Η απάντηση είναι όχι, επειδή οι φίλοι είναι επιλογή δική μας και αντικατοπτρίζει εμάς. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η επιλογή των φίλων είναι σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα μας.

Χωρίς φίλους η ζωή είναι ανιαρή και έτσι καταλήγει  ο άνθρωπος χωρίς φίλους..ανιαρός, μόνος και δυστυχισμένος.