Ο Έντγκαρ Άλαν Πόε είναι αναμφίβολα μοναδικός στο είδος του. Εισήγαγε τις τρομακτικές ιστορίες σε μια εποχή που κανένας άλλος δεν τόλμησε. Σίγουρα δεν είναι μόνο δέκα τα καλύτερα βιβλία του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Είναι πολλά περισσότερα αλλά αξίζει να διαβάσετε τα πιο δημοφιλή.

Αυτό που κάνει τον συγγραφέα ξεχωριστό είναι ότι οι ιστορίες δεν βασίζονται σε φαντάσματα και τελείως ψευδής υποθέσεις. Τα έργα του παρουσιάζουν την δική του οπτική για τα πράγματα και αποτυπώνονται στο χαρτί με μοναδικό τρόπο. Ξεχωρίζει ο τρόπος γραφής του και η συγγραφική ματιά του.

Αν λοιπόν θέλεις να μάθεις ποια είναι τα 10 καλύτερα βιβλία του Έντγκαρ Άλαν Πόε, στο Pinguinos έχουμε έτοιμη τη λίστα.

Η Μαύρη Γάτα

Αυτή η ιστορία είναι μια από τις πιο αξέχαστες του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Η ιστορία επικεντρώνεται σε μια μαύρη γάτα και την επακόλουθη επιδείνωση ενός άνδρα – από έναν που απολάμβανε την οικογενειακή ζωή με τη σύζυγό του και πολλά κατοικίδια ζώα μέσω της ριζικής αλλαγής του προς το χειρότερο. Η ιστορία συχνά συγκρίνεται με το ‘The Tell-Tale Heart’ λόγω των βαθιών ψυχολογικών στοιχείων που μοιράζονται αυτά τα δύο έργα. Το βιβλίο αυτό είναι μια ιστορία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Το Κοράκι

Στο Gustave Doré, έναν από τους πιο παραγωγικούς και επιτυχημένους εικονογράφους βιβλίων στα τέλη του 19ου αιώνα, το διάσημο ποίημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε ,’Το Κοράκι’ βρήκε ίσως τον πιο τέλειο καλλιτεχνικό διερμηνέα. Το ονειρεμένο, αλλόκοτο στιλ του Ντόρε, με μελαγχολία, μοιάζει ιδανικά με τη ζοφερή απελπισία του διάσημου έργου του Πο, ανάμεσα στα πιο δημοφιλή αμερικανικά ποιήματα που γράφτηκαν ποτέ.

Η Μάσκα Του Κόκκινου Θανάτου

Η ιστορία ακολουθεί τις προσπάθειες του πρίγκιπα Prospero να αποφύγει μια επικίνδυνη πληγή που είναι γνωστή ως ο κόκκινος θάνατος κρυμμένος στο μεγάλο μεταμορφωμένο μοναστήρι του. Αυτός και πολλοί άλλοι πλούσιοι ευγενείς, έχουν μια μπάλα μεταμφίεσης χρησιμοποιώντας επτά δωμάτια στο μοναστήρι, το καθένα διακοσμημένο με διαφορετικό χρώμα. Η ιστορία ακολουθεί πολλές παραδόσεις της γοτθικής μυθοπλασίας και συχνά αναλύεται ως αλληγορία σχετικά με το αναπόφευκτο του θανάτου.

Δείτε Επίσης: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΜΑΚ ΜΑΚΚΑΡΘΥ

Η Πτώση Του Σπιτιού Του Usher

Σίγουρα ένα από τα 10 καλύτερα βιβλία του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Βυθιστείτε σε αυτό το κλασικό και μοναδικό έργο του Edgar Allan Poe. Θεωρείται ευρέως ως πρωτοπόρος της μυθοπλασίας τρόμου. Το έργο υπενθυμίζει τα φοβερά γεγονότα που έπληξαν τα τελευταία εναπομείναντα μέλη της κάποτε φημισμένης φυλής Usher, προτού – κυριολεκτικά – εξαφανιστεί. Με εκπληκτική οικονομία, ο Πόε βυθίζει τον αναγνώστη σε μια κατάσταση εξαιρετικής αγωνίας.

The Tell-Tale Heart

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία και σίγουρα αρκετά μυστηριωδής που αξίζει να διαβάσει κανείς. Δικαιολογημένα βρίσκεται στη λίστα με τα 10 καλύτερα βιβλία του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Έχει εξαιρετική πλοκή και θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο. Προκείται για μια ιστορία μυστηρίου σχεδόν αστυνομικής πλοκής. Ένας δολοφόνος είναι πεπεισμένος ότι ο δυνατός χτύπος της καρδιάς του θύματός του θα τον δώσει στην αστυνομία.

Το Βαρέλι του Amontillado

Το “Το βαρέλι του Amontillado” είναι μια διήγηση που γράφτηκε από τον Έντγκαρ Άλαν Πόε και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος Νοεμβρίου 1846 του βιβλίου “Godey’s Lady’s Book”. Βρίσκεται σε μια ανώνυμη ιταλική πόλη σε ένα απροσδιόριστο έτος  και αφορά τη θανατηφόρα εκδίκηση που ακολούθησε ο αφηγητής σε έναν φίλο που ισχυρίζεται ότι τον έχει προσβάλει.

Ο Λάκκος και το Εκκρεμές

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια διήγηση του Έντγκαρ Άλαν Πόε και είναι μοναδικός ο τρόπος του. Κεντράρει γύρω από τα βασανιστήρια που υπέστη ένας κρατούμενος της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης. Να είστε βέβαιοι ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην έμπνευση του φόβου στους αναγνώστες λόγω της έντονης εστίασης στις αισθήσεις, δίνοντας έτσι έμφαση στην πραγματικότητα. Είναι διαφορετικό από πολλές άλλες ιστορίες του Πόε που βοηθούνται από το υπερφυσικό.

Το Χρυσό Σφάλμα

Πιστεύοντας ότι ο Γουίλιαμ Λέγκραντ είχε τρελαθεί μετά από το δάγκωμα ενός εντόμου, ο φίλος του αρχικά αποφασίζει την αναζήτησή του για χρυσό ως κροταλία ενός τρελού. Ωστόσο, όταν η πεποίθηση του Legrand δεν παραιτείται, ξεκίνησαν ένα παράξενο ταξίδι, συνοδευόμενο από τον Δία, τον πιστό και εξίσου σκεπτικό υπηρέτη του Legrand. Αυτό που ακολουθεί είναι μια παράξενη ιστορία κωδικοποιημένων μηνυμάτων, κρυμμένου θησαυρού και ασυνήθιστης προφητείας που θα συναρπάσει και θα προκαλέσει αμηχανία ακόμη και στους πιο δύσκολους αναγνώστες.

Το Οβάλ Πορτρέτο

Σε αυτήν την ιστορία της καλλιτεχνικής εμμονής, ένας τραυματισμένος άντρας βρίσκει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο chauteau στο Appenines και με την υπηρεσία του εγκαταστάθηκε σε ένα μικρό διαμέρισμα σε έναν απομακρυσμένο πυργίσκο. Το παράξενα διαμορφωμένο δωμάτιο είναι γεμάτο πίνακες ζωγραφικής και στο μαξιλάρι του ο άντρας βρίσκει ένα μικρό βιβλίο που φαίνεται να λέει τις ιστορίες τους. Ένας πίνακας συγκεκριμένα, ενός όμορφου κοριτσιού, τον κρατά απασχολημένο. Συμβουλεύοντας το βιβλίο της ιστορίας, μαθαίνει το εντυπωσιακό μυστικό της εξαιρετικής εκτέλεσης του οβάλ πορτραίτου.

Άνναμπελ Λι

Το ‘Άνναμπελ Λι’ είναι το τελευταίο πλήρες ποίημα που συντάχθηκε από τον Αμερικανό συγγραφέα Έντγκαρ Άλαν Πόε. Όπως πολλά από τα ποιήματα του Πόε, διερευνά το θέμα του θανάτου μιας όμορφης γυναίκας. Ο αφηγητής, ο οποίος ερωτεύτηκε την Annabel Lee όταν ήταν νέοι, την αγαπά τόσο έντονα που ακόμη και οι άγγελοι ζηλεύουν. Διατηρεί την αγάπη του για αυτήν ακόμα και μετά το θάνατό της. Υπήρξε συζήτηση για το ποιος, αν κάποιος, ήταν η έμπνευση για την ‘Άνναμπελ Λι’. Αν και έχουν προταθεί πολλές γυναίκες, η σύζυγος του Πόε, Virginia Eliza Clemm Poe, είναι μία από τις πιο αξιόπιστες υποψήφιες.