«Η ευτυχία είναι το νόημα και ο σκοπός της ζωής, η ολοκλήρωση και το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης» -Αριστοτέλης-

Μια φράση που εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα “Πώς να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή”! Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της ζωής, αν όχι να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή μέχρι να πεθάνουμε;

Ένα μεγάλο σπίτι ή ένα καινούργιο αυτοκίνητο δεν  σας κάνει πιο ευτυχισμένους. Είναι οι απλές χαρές στη ζωή που φέρνουν την αληθινή ευτυχία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε 10 απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να ζείτε μια πιο ευτυχισμένη ζωή σήμερα.

1. Κάντε αυτό που αγαπάτε

Εάν το πάθος σας είναι να παίζετε  ποδόσφαιρο, να γράφετε  ποιήματα ή να διδάσκετε τα παιδιά πώς να κολυμπούν, είναι η στιγμή να το κάνετε. Θα διαπιστώσετε ότι όταν κάνετε αυτό που αγαπάτε, είστε γεμάτοι από χαρά. Η αίσθηση αυτή θα σας ολοκληρώσει και θα καταλάβετε το πραγματικό νόημα της ζωής.

2. Βοηθήστε τους άλλους

Μερικές φορές, όταν έχουμε επιτύχει τους προσωπικούς μας στόχους, εξακολουθούμε να νιώθουμε άδειοι μέσα μας, γιατί δεν έχουμε συμβάλει ουσιαστικά στη ζωή κάποιου άλλου. Αν προσφέρουμε εθελοντικά ή βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους, ο αντίκτυπος που θα έχουμε στην συνείδηση μας από την εκπλήρωση των επιθυμιών των άλλων είναι μια  πιθανή πηγή για τη δική μας ευτυχία.

3. Να είστε ευγνώμων για αυτά που έχετε

Όταν σκέφτεστε όλα τα πράγματα για τα οποία πρέπει να είστε ευγνώμονες, συνειδητοποιείτε πόσο ευλογημένοι είστε ήδη. Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, παίρνουμε τις βασικές μας ανάγκες ως δεδομένα – όπως μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας ή το άφθονο φαγητό. Εκτιμώντας τα πράγματα που έχετε ήδη, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή σας. Να είστε ευγνώμων για αυτά που έχετε

4. Μοιραστείτε με άλλους

Όταν μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, το χρόνο μας και τις ικανότητές μας με άλλους, αισθανόμαστε καλύτερα γι ‘αυτό. Μια ζωή που τη ζείτε χωρίς να μοιράζεστε μπορεί να γίνει μοναχική. Όταν μοιράζεστε με άλλους, αισθάνεστε υπέροχα  και αυτό σας βοηθάει να αισθανθείτε περισσότερη χαρά στη ζωή σας.

5. Χαμογελάστε  περισσότερο

Προσπαθήστε να χαμογελάτε περισσότερο και θα δείτε πώς σας επηρεάζει εσωτερικά, καθώς και όσους βρίσκονται γύρω σας. Μπορείτε πάντα  να χαμογελάτε. Το χαμόγελο μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους – ακόμα κι όταν δεν έχετε διάθεση να το κάνετε, θα αισθανθείτε καλύτερα.

6. Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε στο γυμναστήριο ή που κάνετε κάποια άλλη δραστηριότητα ; Η άσκηση μειώνει το στρες και απελευθερώνει ενδορφίνες, που είναι υπεύθυνες για την καλή διάθεση. Το αθλητικό παιχνίδι είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος άσκησης, είτε θέλετε να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο είτε με χορό, σίγουρα θα επωφεληθείτε και σωματικά και ψυχικά. Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας

7. Συμβουλευτείτε έναν life coach

Ένας life coach θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τη ζωή σας και να καταλάβετε γιατί δεν αισθάνεστε χαρούμενοι. Ίσως να έχετε κάποιους περιορισμούς ή ένα συναισθηματικό κόλλημα που δεν μπορείτε να το  καταλάβετε. Μιλώντας σε έναν life coach, μπορείτε να ανακαλύψετε γιατί είστε δυσαρεστημένοι και τι μπορείτε να κάνετε για να αισθανθείτε  καλύτερα.

8. Βρείτε τρόπους για να διαχειριστείτε το άγχος

Μην αφήσετε το στρες να σας καταβάλει και να νιώθετε δυστυχισμένοι. Αξίζετε να είστε ευτυχισμένοι και δεν θα ήταν σωστό να αφήσετε το στρες να σας εμποδίσει. Οι πρακτικές όπως ο διαλογισμός μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος και να αισθανθείτε πιο ήρεμοι και ελεύθεροι από άγχη.

9. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

Είναι πολύ πιο δύσκολο να αισθάνεστε πραγματικά ευτυχισμένοι όταν είστε άρρωστοι.  Όταν τρώτε σωστά, αισθάνεστε καλύτερα σωματικά και διανοητικά. Είναι καλό για την υγεία σας να μην τρέφεστε με τρόφιμα που έχουν πολλά λιπαρά και επιπλέον με μια σωστή διατροφή είστε πιο αναζωογονημένοι.

10. Περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σας. Οι άνθρωποι αγαπούν να περνούν το χρόνο τους με τους φίλους και την οικογένειά τους για να απολαύσουν μια ωραία συζήτηση, ή για να γελάσουν με την ψυχή τους. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζήσει κάποιος εντελώς μόνος του.