Ο φούρνος δεν ζεσταίνει; Το πλυντήριο δεν πλένει; Μια επισκευή σε οικιακές συσκευές μας απασχολεί αρκετά συχνά. Πριν αρχίσετε να “πειράζετε” από μόνοι σας τις συσκευές, επικοινωνήστε με το episkeuazo.gr. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί θα καταλάβουν αμέσως την έκταση του προβλήματος και θα γλιτώσετε τυχόν περιττά έξοδα από την δική σας παρέμβαση.

Όμως, υπάρχουν και κάποιες βλάβες που είναι μικρές και μπορείτε  να τις λύσετε μόνοι σας. Δείτε παρακάτω σε τι αναφερόμαστε.

Ο φούρνος δεν θερμαίνεται

Εάν ο ηλεκτρικός σας φούρνος δεν θερμαίνεται, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το στοιχείο θέρμανσης να έχει κακή σύνδεση ή να έχει καεί. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης δεν έχει απενεργοποιηθεί. Εάν ο φούρνος σας θερμαίνεται κάπως και το φως εξακολουθεί να ανάβει, ελέγξτε το δοχείο με έναν ελεγκτή τάσης (αγοράστε σε οικιακά κέντρα και καταστήματα υλικού) με δυνατότητα δοκιμής κυκλωμάτων 240 volt. Καλέστε έναν ηλεκτρολόγο εάν δεν δείξει τουλάχιστον 200 volt.

Εάν το κύκλωμα στο φούρνο είναι καλό, αποσυνδέστε το φούρνο και, στη συνέχεια, ξεβιδώστε το θερμαντικό στοιχείο και τραβήξτε τις συνδέσεις στο χώρο του φούρνου. Περάστε προσεκτικά τα καλώδια μέσα από τις οπές για να αποφύγετε την αποσύνδεση ή την καταστροφή των συνδέσεων. Εάν τα σύρματα έχουν τάση πάνω τους, σφίξτε τα με ένα μανταλάκι για να μην τα τραβήξετε πίσω. Ελέγξτε τις συνδέσεις και αναζητήστε τα κατεστραμμένα καλώδια. Εάν η σύνδεση είναι κακή, αντικαταστήστε την. Φροντίστε να αγοράσετε ένα ειδικό τερματικό «υψηλής θερμοκρασίας», είναι διαθέσιμο από τους αντιπροσώπους ανταλλακτικών συσκευών.

Εάν οι συνδέσεις είναι καλές, το θερμαντικό στοιχείο μπορεί να καεί. Ελέγξτε το στοιχείο με πολύμετρο (αγοράστε σε οικιακά κέντρα και καταστήματα υλικού) ή πάρτε το θερμαντικό στοιχείο σε ένα κατάστημα ανταλλακτικών συσκευών για δοκιμή.

Η εγκατάσταση ενός νέου στοιχείου είναι απλή. Απλώς συνδέστε τα καλώδια σε αυτό, σύρετε τα προσεκτικά πίσω στις οπές και βιδώστε το στοιχείο στο πίσω μέρος του φούρνου.

Το πλυντήριο δεν λειτουργεί

Η επισκευή σε οικιακές συσκευές, όπως το πλυντήριο είναι συχνό πρόβλημα. Πρώτα ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι ο ασφαλειοδιακόπτης δεν έχει ενεργοποιηθεί και ότι τροφοδοτείται το πλυντήριο. Εάν η επαναφορά του ασφαλειοδιακόπτη δεν επιλύσει το πρόβλημα, το επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσετε τη θερμική ασφάλεια. Αποσυνδέστε την συσκευή και τραβήξτε την μακριά από τον τοίχο. Ξεβιδώστε το μεταλλικό κάλυμμα στο πίσω μέρος και αφαιρέστε το. Ελέγξτε τον θερμοσωλήνα και αντικαταστήστε τον αν είναι ελαττωματικός. Ελέγξτε επίσης οπτικά τους θερμοστάτες για σημάδια καύσης ή κακές συνδέσεις και αντικαταστήστε τους εάν φαίνονται και εκείνοι ελλατωματικοί.

Εάν δεν βρείτε άλλα προβλήματα, ελέγξτε το θερμαντικό στοιχείο. Εάν δεν έχετε καμία ένδειξη, αντικαταστήστε το.

Απαιτούμενα εργαλεία

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα απαραίτητα εργαλεία για αυτές τις εργασίες πριν ξεκινήσετε για να εξοικονομήσετε χρόνο και απογοήτευση. Επομένως προμηθευτείτε ένα κατσαβίδι, έναν φακό, ένα μαχαίρι, έναν κόφτη καλωδίων και ένα σετ με κλειδιά.

Διαβάστε επίσης: Πώς Να Διαχειριστώ Καλύτερα Τα Χρήματά Μου