Μέρη Που Έχει Γυριστεί Το Game of Thrones

Το Game of Thrones είναι μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Ένα τεράστιο μέρος της πολυετής επιτυχίας της οφείλεται στη χρήση υπαρκτών τοποθεσιών. Εκεί πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα με σκοπό την ρεαλιστικότερη απόδοση του φανταστικού περιβάλλοντος με δημιουργό τον George RR Martin. Το Pinguinos.gr παρουσιάζει τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε για να συνεχίσετε το ταξίδι προς τη διεκδίκηση το Iron Throne.

Ο κόσμος του Westeros, της γης όπου έχει διαδραματιστεί το μεγαλύτερο μέρος της σειράς, έχει επιρροές από την μεσαιωνική εποχή. Οι παραγωγοί της σειράς επέλεξαν θεαματικές τοποθεσίες που αποπνέουν την αίσθηση μιας άλλης κοσμικής ατμόσφαιρας που απεικονίζεται στο βιβλίο, καθώς και χώρους που στηρίζουν την πράξη στην πραγματικότητα.

Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο. Συγκεκριμένα μια τοποθεσία έχει δει μια πρόσφατη άνοδο στους επισκέπτες χάρης στα γυρίσματα του Game of Thrones.  Από την σκληρή μαύρη άμμο του νότου, όπου το περίφημο Τείχος είναι ψηφιακά ανεγερμένο κάθε εποχή, στους κρυμμένους θύλακες πάγου στα βόρεια, θα αισθανθείτε σαν να κάνετε  μια μίνι περιήγηση στο Westeros. Ο θεαματικός Thorufoss είδε τους δράκους να μπαίνουν μέσα και το σπήλαιο Grjótagjá. Επίσης ήταν γνωστό για την οικεία στιγμή μεταξύ του Jon Snow (Kit Harrington) και του άγριου Ygritte (Rose Leslie). Η Ισλανδία είναι ένας ονειρικός προορισμός για τους φανατικούς οπαδούς.

Βόρεια Ιρλανδία

Τα περισσότερα γυρίσματα του Game of Thrones βρίσκονται σε στούντιο στο Μπέλφαστ. Μερικοί από τους πιο αναγνωρίσιμους εσωτερικούς χώρους που εμφανίζονται στην σειρά, όπως το Winterfell και το Castle Black, στεγάζονται σε τεράστια κτίρια στην πόλη. Με τα εξωτερικά γυρίσματα να πραγματοποιούνται σε όλη σχεδόν τη χώρα. Το HBO ανακοίνωσε κάποια σχέδια για να διατηρήσει τα σετ και να τα μετατρέψει σε τουριστικά αξιοθέατα το 2020. Υπάρχουν επίσης ορισμένες τοποθεσίες που βλέπουμε στην οθόνη που αποτυπώνουν τη φυσική ομορφιά της Βόρειας Ιρλανδίας, τις περισσότερες από τις οποίες μπορείτε να τις εξερευνήσετε.

Σκωτία

Το κάστρο Doune στη Σκωτία ήταν η αρχική τοποθεσία για το οικογενειακό σπίτι του Stark Winterfell. Λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων η παραγωγή αποφάσισε να μεταφέρει τα γυρίσματα στη Βόρεια Ιρλανδία. Η Σκωτία έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές παραγωγές για τέτοιου είδους σειρές για προφανείς λόγους και το prequel στο Game of Thrones πρόκειται να επιστρέψει στο Isle of Skye στα βορειοδυτικά της Σκωτίας.

Ισπανία

Game of Thrones είναι στην πραγματικότητα μόνο ο τίτλος του πρώτου βιβλίου στη σειρά βιβλίων A song of Fire and Ice Collection . Έχουμε ήδη αναφέρει μερικές από τις ψυχρότερες τοποθεσίες, αλλά υπάρχουν και εδάφη που καλύπτονται με κόκκινη άμμο και ασφυκτική ζέστη. Στη νότια Ισπανία θα βρείτε πάνω από δώδεκα τοποθεσίες που έχουν γίνει  γυρίσματα, ειδικά σε μεταγενέστερες εποχές. Ένα πραγματικό στάδιο ταυρομαχίας στη Σεβίλλη χρησιμοποιήθηκε ως λάκκος μάχης Meereen, ενώ άλλες τοποθεσίες περιλαμβάνουν την Κόρδοβα, τη Χιρόνα και το Κάσερες.Μαρόκο

Atlas Studios, το μεγαλύτερο στούντιο στον κόσμο ταινιών και τηλεόρασης, βρίσκεται στο Ouarzazate, στο νότιο Μαρόκο. Τα βουνά του Άτλαντα βρίσκονται στη μία πλευρά, με λίγα μίλια ερήμων ανάμεσα. Ταινίες όπως ο Lawrence της Αραβίας(1962), τα Living The Daylight (1987), η Μούμια (1999) και ο Gladiator (2000) γυρίστηκαν εκεί πριν το Game of Thrones να συνεχίσει τα γυρίσματα στην πόλη. Έχουμε δει την Daenerys (Emilia Clarke) να απελευθερώνει  το Unsullied εκεί, καθώς και τους δράκους της που εξαπολύουν τη φλογερή μανία τους για πρώτη φορά. Οι πόλεις Essaouira και Aït Benhaddou παρουσιάζονται επίσης στη σειρά ως τμήματα του ταξιδιού της Daenerys καθώς μεγαλώνει ο στρατός της στο νότο του Westeros.

Μάλτα

Η Μάλτα διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στα πρώτα επεισόδια του Game of Thrones, αλλά δεν εμφανίστηκε από τα εναρκτήρια επεισόδια. Ακόμα κι έτσι, τα πανέμορφα τοπία της Μάλτας έχουν κατακλύσει το μυαλό των οπαδών. Οι θεματικές εκδρομές εξακολουθούν να πραγματοποιούνται στο κύριο νησί και στο Gozo στο βορρά. Η οχυρωμένη πόλη της Mdina ήταν η τοποθεσία που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να απεικονίσει το οχυρό Lannister του King’s Landing. Δυστυχώς, οι τουρίστες δεν θα είναι πλέον σε θέση να δουν το φημισμένο Azure Window, το οποίο ήταν το σκηνικό για το γάμο της Daenerys και του Drogo (Jason Momoa). Ο θεαματικός βράχος κατέρρευσε στη θάλασσα το 2017.

Κροατία

Από τη δεύτερη σεζόν, η King’s Landing έχει παίξει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο Game of Thrones. Οι παραγωγοί βρήκαν μόνιμη κατοικία στο Ντουμπρόβνικ στην ακτή της Αδριατικής. Τα μεσαιωνικά τείχη της πόλης προσέλκυσαν τους παραγωγούς, καθώς ταιριάζουν με πολλές από τις περιγραφές που βρίσκονται στο αρχικό κείμενο. Μία από τις πιο διάσημες σκηνές στην ιστορία της τηλεόρασης, ο αξέχαστος “περίπατος της ντροπής”,  είχε βιντεοσκοπηθεί στην κορυφή των Spanish Steps στην Παλιά Πόλη. Το καταπράσινο τοπίο του Λοκρούμ, ένα νησί με μια μικρή βάρκα μακριά από το παλιό λιμάνι του Ντουμπρόβνικ, χρησιμοποιήθηκε σε μερικές ακόμα σκηνές.

4 Βιβλία Που Διαβάζονται Με Το Κινηματογραφικό Τους Soundtrack