Το κέικ είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά όλων, και μια μοναδική συνταγή για κέικ μπορεί να το απογειώσει. Αν θέλεις να μάθεις πως να φτιάξεις εύκολα το τέλειο κέικ βρες τη συνταγή στο Pinguinos.gr
Θα βρείς πολλές συνταγές για κέικ, και μερικές από αυτές σίγουρα θα είναι αρκετά καλές. Ωστόσο πρέπει να ακολουθήσεις μερικές χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξεις την τέλεια συνταγή για κέικ.
Τα υλικά είναι τα συνηθισμένα με μικρές παραλλάγες και η βασική συνταγή μοιάζει στις περισσότερες περιπτώσεις. Η λέξη κέικ προέρχεται από τα αγγλικά και πρώτη φορά που κάποιος έφτιαξε κέικ ήταν στην Αγγλία και είχε την μορφή ενός πιο επίπεδου ψωμιού. Αργότερα η συνταγή εξελίχθηκε και προστέθηκαν και άλλα υλικά και τελειοποιήθηκε η μορφή του. Μερικά από τα αρχικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στις αρχικές συνταγές ήταν αυγά, αλεύρι, καρύδια και γάλα.
Συνταγή Για Κέικ
Μια απλή και εύκολη συνταγή για κέικ είναι με βανίλια και σοκολάτα και είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες μικρών και μεγάλων. Είναι μια μοναδική συνταγή που σίγουρα αξίζει να φτιάξεις.
Υλικά Συνταγής
- 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250γρ. βούτυρο
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες σε σκόνη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 3 κ.σ. γάλα
- 25γρ.κακάο
Ξεκινήστε με το να χτυπήσετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, μέχρι να διαλυθούν. Αφού ομογενοποιηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και την βανίλια. Βάζουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε απάλα. Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή 22 εκατοστά και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το γάλα με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μισό μείγμα με το κακάο. Το προσθέτουμε μέσα στη φόρμα και με ένα μικρό μαχαίρι ανακτεύουμε για να αναμειχθούν τα δύο μείγματα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρετε με άχνη ζάχαρης ή με λιωμένη κουβερτούρα.
Δείτε Επίσης: Συνταγή για Κέικ Με Μέλι και Ταχίνι
Συνταγή για Κέικ Με Μέλι και Ταχίνι
Αν είστε λάτρης της υγεινής διατροφής, τότε αυτή είναι μια συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Η διαδικασία είναι περίπου ίδια με την βασική συνταγή για κέικ, αλλά υπάρχουν παραλλαγές στα υλικά.
Υλικά Συνταγής
- 250 γρ. ταχίνι
- 2 αυγά
- 5 κ.σ. μέλι
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- 1 κ.σ. κακάο
- λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
- μισό κ.γ σόδα
- σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μέλι με το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα για να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί μέσα στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, αφού το έχουμε κοσκινίσει για να μην έχει σβώλους.
Βουτυρώνουμε ελαφρά τέσσερα ατομικά φορμάκια για κέικ μιας χρήσης. Μοιράζουμε το μείγμα από το κέικ μας στις φόρμες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα. Τα αφήνουμε περίπου 20 λεπτά. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή αλλή επικάλυψη της επιλογής σας.
Είναι σίγουρα μια υπέροχη συνταγή που θα την φτιάχνετε συνέχεια.
Δείτε Επίσης: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ