Τα κρουαζιερόπλοια, τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχουν αυξηθεί μόνο σε αριθμό, αλλά και σε μέγεθος. Αναμφίβολα υπάρχουν πολλά κρουαζιερόπλοια, αλλά ένα θεωρείται το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Τα σημερινά μεγαλύτερα πλοία είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερα από το κυρίαρχο των θαλασσών που κατασκευάστηκε το 1988, το οποίο θεωρείται το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να μάθεις για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο, δεν έχεις παρά να διαβάσεις το άρθρο του Pinguinos.

Symphony of the Seas (Royal Caribbean International)

Το Symphony of the Seas χτίστηκε στο τότε ονομαζόμενο ναυπηγείο STX στη Γαλλία και παραδόθηκε στη γραμμή κρουαζιέρας στις 23 Μαρτίου 2018. Το πλοίο αναχώρησε με την πρώτη του ειδική προεπισκόπηση ιστιοπλοΐας στις 31 Μαρτίου 2018. Το πρώτο επίσημο παρθενικό ταξίδι ξεκίνησε στις 7 Απριλίου 2018, σε ένα ταξίδι 7 διανυκτερεύσεων στη Μεσόγειο από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Το κρουαζιέροπλοιο εδρεύει στο Μαϊάμι από τις 10 Νοεμβρίου 2018. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5.400 επισκέπτες στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις του.

Harmony of the Seas

Το Harmony of the Seas προσπερνά ελαφρώς τα άλλα πλοία κλάσης Oasis, καθιστώντας την το δεύτερο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Το πλοίο είναι η πρώτη από τις δύο νέες παραγγελίες της STX στη Γαλλία για επέκταση των πλοίων μεγάλης κατηγορίας σε συνολικά τέσσερα. Το Harmony of the Seas διαθέτει τη διαφάνεια 10 ορόφων Ultimate Abyss που βρίσκεται στην πρύμνη πάνω από το AquaTheater. Αυτό δεν το καθιστά μόνο πολυτελής αλλά και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο λόγω του σχεδιασμού του.

The Allure of the Seas

Αυτό το πλοίο είναι ένα πλοίο τέρας και είναι το δεύτερο στην πρωτοποριακή κατηγορία Oasis της Royal Caribbean. Το Allure of the Seas έχει επτά ξεχωριστά καταστρώματα, που το καθένα έχει τη δική του θεματολογία και πάρα πολλούς χώρους τραπεζαρίας για να δειπνήσουν οι επισκέπτες με άνεση και πολυτέλεια. Το κρουαζιερόπλοιο είναι ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο από άλλα μεγάλα πλοία στη βιομηχανία κρουαζιέρας και διαθέτει μοναδικές δραστηριότητες όπως το Zipline και το AquaTheater.

Δείτε Επίσης: ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΓΙΟΤ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜO

Oasis of the Seas

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλοίο που ενίσχυσε τη βιομηχανία κρουαζιέρας σε νέα δεδομένα. Το Oasis of the Seas ήταν το πρώτο του είδους της όταν έφτασε στα τέλη του 2009. Το πρωτοποριακό πλοίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο STX στο Turku της Φινλανδίας. Αποτελείται από αρκετά διαφορετικά καταστρώματα, και έχει επίσης Zipline και Aqua Theater. Είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για ένα ταξίδι με κρουαζιέρα.

Costa Smeralda

Το Costa Smeralda είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της γραμμής κρουαζιερόπλοιων που τροφοδοτείται από υγροποιημένο φυσικό αέριο. Είναι επίσης το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ για την ιταλική εταιρεία κρουαζιερόπλοιων. Το πλοίο παραδόθηκε τελικά από το ναυπηγείο Meyer Turku στη Φινλανδία μετά από καθυστέρηση στις 5 Δεκεμβρίου 2019. Το πρώτο τακτικό ταξίδι αναχώρησε από τη Savona στις 31 Δεκεμβρίου 2019, ωστόσο υπήρχε ένα ειδικό ταξίδι για ταξιδιωτικούς πράκτορες που αναχώρησαν από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 18 Δεκεμβρίου 2019. Το κρουαζιερόπλοιο είναι ικανό να φιλοξενήσει περίπου 6.600 επισκέπτες.

P&O Iona

Η Βρετανική P&O Cruises παρέλαβε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της και η πρώτη που τροφοδοτήθηκε από υγροποιημένο φυσικό αέριο τον Οκτώβριο του 2020. Αυτό προέκυψε μετά από καθυστερήσεις λόγω της παγκόσμιας πανδημίας και των επιπτώσεων στο ναυπηγείο. Παρόλο που η Iona έχει παραδοθεί, βρίσκεται πολλούς μήνες σε αναμονή, καθώς η βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της P&O Cruises. Το σκάφος εδρεύει έξω από το Σαουθάμπτον του Ηνωμένου Βασιλείου, και περιμένει να κάνει το πρώτο του ταξίδι.

AIDAnova

Το κρουαζιερόπλοιο που λειτουργεί από τη γερμανική Aida Cruises είναι η πρώτη κατηγορία νέας γενιάς που παραγγέλθηκε από τη μητρική εταιρεία Carnival Corporation. Η AIDAnova τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2018 και έχει μεταφέρει τη γραμμή κρουαζιέρας σε μια νέα εποχή σχεδιασμού κρουαζιερόπλοιων. Το πλοίο τροφοδοτείται πλήρως από υγροποιημένο φυσικό αέριο και κατασκευάστηκε στο δημοφιλές ναυπηγείο Meyer Werft στο Papenburg της Γερμανίας. Η εταιρεία αποτελεί μέρος ένος ομίλου θυγατρικών εταιρειών με τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο.

MSC Grandiosa & MSC Virtuosa

Το MSC Virtuosa παραδόθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2021 και πρόκειται να ξεκινήσει την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο τον Απρίλιο του 2021. Διαθέτει τον πρώτο ανθρωποειδή ρομποτικό μπάρμαν στον κόσμο και αυτό θα βρίσκεται στη θάλασσα. Το πλοίο είναι η πρώτη κατηγορία Meraviglia-Plus και κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique στη Γαλλία και παραδόθηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2019. Βαφτίστηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας και ταξιδεύει από τις 10 Νοεμβρίου 2019, εξαιρουμένης της διακοπής λειτουργίας του κλάδου το 2020. Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο και αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυτελή.

Mardi Gras

Το Mardi Gras είναι το πρώτο πλοίο κατηγορίας XL στο στόλο και μεταφέρει το Carnival Cruise Line στην εποχή του LNG. Η γραμμή κρουαζιέρας έλαβε εικονική παράδοση από το ναυπηγείο Meyer Turku στη Φινλανδία τον Δεκέμβριο του 2020 μετά από αρκετές καθυστερήσεις. Φέρνει ένα από τα πιο αναμενόμενα νέα χαρακτηριστικά εδώ και χρόνια στη βιομηχανία, το τρενάκι του λούνα παρκ BOLT. Το πρώτο roller coaster στη θάλασσα είναι ένα από τα πολλά νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε έξι θεματικές ζώνες. Το Mardi Gras έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στις 24 Απριλίου 2021 από τον νέο Τερματικό Σταθμό 3 στο Port Canaveral της Φλόριντα.

Spectrum of the Seas

Το κρουαζιερόπλοιο Royal Caribbean μπορεί να μοιάζει με τα πλοία κβαντικής κλάσης, καθώς είναι μια εξέλιξη και σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. Το Spectrum of the Seas έχει κατασκευαστεί ειδικά για την κινεζική αγορά και κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Meyer Werft στο Papenburg της Γερμανίας. Είναι ένα μοναδικό κρουαζιερόπλοιο, που αξίζει να βρίκεται στη λίστα με τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια.