Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμο αγαθό κι ως πολύτιμο αγαθό πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε. Ιδιαίτερα στην εποχή μας, που όλα κυλούν τόσο γρήγορα, δεν πρέπει να τον θυσιάζουμε στον βωμό ενός ακόμα deadline, αλλά να τον αξιοποιούμε με κάθε δυνατό τρόπο. Ωστόσο, μερικές φορές ξεμένουμε από ιδέες, ειδικά αν τον ελεύθερο χρόνο μας πρέπει να τον περάσουμε στο σπίτι.

Στο Pinguinos, σας απαντάμε στο ερώτημα «τι να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι» με την παρακάτω λίστα από προτάσεις.

1. Κάντε ξεκαθάρισμα

Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να βάλετε το σπίτι σε τάξη. Μπορείτε να ξεκινήσετε από την ντουλάπα σας και να φτάσετε έως τα και τα ξεχασμένα βιβλία στο ράφι της βιβλιοθήκης σας. Αν έχει περάσει καιρός από το τελευταίο ξεκαθάρισμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα και να το κάνετε τμηματικά (π.χ. αυτήν την εβδομάδα την ντουλάπα, την επόμενη τη βιβλιοθήκη κλπ.), για να μην καταναλώσετε όλη σας την ενέργεια σε αυτό. Αν, ωστόσο, έχετε την υπομονή και τη θέληση, μπορείτε να τα κάνετε όλα την ίδια μέρα. Αν είναι κάτι που είχατε κάνει σχετικά πρόσφατα, καλό θα ήταν να τσεκάρετε μήπως χρειάζεται να το επαναλάβετε, καθώς άχρηστα αντικείμενα συσσωρεύονται εύκολα και γρήγορα στα ντουλάπια, στα ράφια και στα συρτάρια μας, χωρίς να το καταλάβουμε.

2. Οργανώστε τον χώρο σας και κάντε μεταποιήσεις

ti-na-kano-ston-elefthero-xrono-mou-sto-spiti1

Μπορείτε να οργανώσετε τα πράγματά σας με έναν πιο πρακτικό τρόπο, ώστε να κρατάτε τα σημεία που καθαρίσατε σε τάξη.
Μόλις ολοκληρώσετε και την οργάνωση, μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα από ιδέες για μεταποίηση των παλιών σας ρούχων ή να αξιοποιήσετε έπιπλα και αντικείμενα που σκοπεύατε να πετάξετε, μετατρέποντας τα σε κάτι καινούργιο.

3. Δοκιμάστε να φτιάξετε μια νέα συνταγή

Είτε λατρεύετε να μαγειρεύετε είτε είναι η πρώτη φορά που θα το τολμήσετε, πρόκειται για έναν πολύ δημιουργικό τρόπο να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας στο σπίτι. Ετοιμάστε ένα ιδιαίτερο γλυκό, το αγαπημένο σας φαγητό που έχετε καιρό να γευτείτε ή δοκιμάστε να φτιάξετε ένα πιάτο από την ξένη κουζίνα που λατρεύετε. Μόλις το ολοκληρώσετε, μπορείτε είτε να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας απολαμβάνοντάς το, βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά είτε να καλέσετε τους φίλους σας να το απολαύσετε μαζί.

4. Παρακολουθήστε ένα σεμινάριο

ti-na-kano-ston-elefthero-xrono-mou-sto-spiti2

Η παρακολούθηση σεμιναρίων είναι άλλη μια καλή απάντηση στην ερώτηση «τι να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου». Πλέον μπορείτε να βρείτε online σεμινάρια για τα πάντα. Το να ξεκινήσετε να παρακολουθείτε ένα νέο σεμινάριο ή να ολοκληρώσετε κάποιο που έχετε αφήσει στη μέση, είναι ένας ιδανικός τρόπος να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας στο σπίτι, ενώ παράλληλα θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και θα αναπτύξετε νέες δεξιότητες.

5. Μάθετε μια ξένη γλώσσα ή φρεσκάρετε μία από αυτές που ήδη γνωρίζετε

Πρόκειται για μια ευχάριστη διαδικασία που μπορεί να σας ανοίξει νέες πόρτες αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε εντατικά. Μπορείτε να κάνετε τα πρώτα βήματα μόνοι σας, χρησιμοποιώντας online υλικό και εφαρμογές. Η διαδικασία της εκμάθησης θα σας κάνει να αισθανθείτε παραγωγικοί και θα αξιοποιήσετε τον χρόνο σας ποιοτικά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φρεσκάρετε μια ξένη γλώσσα που ήδη γνωρίζετε. Διαλέξτε ένα διάσημο βιβλίο και διαβάστε το πρωτότυπο, δείτε μια σειρά χωρίς ελληνικούς υπότιτλους, διαβάστε άρθρα για πράγματα που σας ενδιαφέρουν και ακούστε μουσική στη γλώσσα αυτή.

6. Φροντίστε τον εαυτό σας

ti-na-kano-ston-elefthero-xrono-mou-sto-spiti3

 

Αν κάνετε πράγματα που σας αρέσουν και σας γεμίζουν, θα περάσετε πολύ όμορφα τον ελεύθερο χρόνο σας στο σπίτι και θα γεμίσετε μπαταρίες. Μην ξεχάσετε να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Κάντε yoga ή γυμναστική και την ώρα του ηλιοβασιλέματος περάστε τη στο μπαλκόνι με το αγαπημένο σας ρόφημα.

 

Τι Να Κάνω Στο Σπίτι Σήμερα – Δες Τι Μπορείς Να Κάνεις