Η Νυρεμβέργη είναι μια πόλη ηλικίας 950 ετών, βρίσκεται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας. Eίναι μια απίστευτη πόλη με ταραχώδη ιστορία. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της ιστορίας, του καλού φαγητού, και για τους αθεράπευτα ρομαντικούς. Αν είναι ένας από τους προορισμούς που θα θέλατε να επισκεφθείτε στο μέλλον, τότε ακολουθήστε την λίστα του Pinguinos για το τι να δείτε στη Νυρεμβέργη.

Κάστρο Kaiserburg

 

Το Αυτοκρατορικό Κάστρο στη Νυρεμβέργη ήταν ένα από τα πιο σημαντικά οχυρωμένα αυτοκρατορικά παλάτια της παλιάς Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η απίστευτη βραχώδης δομή περιέχει μύθους, θρύλους και μια εκθαμβωτική ιστορία δύναμης και υπερηφάνειας. Το κάστρο διατηρείται στον κυκλικό Πύργο του Σίνγουελ που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και αποτελεί ορόσημο της πόλης. Υπάρχει μια πλατφόρμα παρατήρησης στον τελευταίο όροφο όπου μπορείτε να θαυμάσετε το καλύτερο πανόραμα της πόλης.

Γερμανικό Εθνικό Μουσείο

Το Γερμανικό Εθνικό Μουσείο είναι ένα είδος θησαυρού για τον γερμανόφωνο κόσμο, χαρτογραφώντας το πολιτιστικό του παρελθόν με πάνω από 25.000 εκθέματα. Οι γκαλερί βρίσκονται σε ένα συγκρότημα εν μέρει αποτελούμενο από το Charterhouse της Νυρεμβέργης και είναι προικισμένα με τέχνη που χρονολογείται από τη μεσαιωνική περίοδο, καθώς και διακοσμητικά αντικείμενα, παιχνίδια, πανοπλίες, βιβλία, επιστημονικά όργανα, ρούχα, και αυτή είναι μόνο μια σύντομη περίληψη. Ωστόσο, καλό είναι να προγραμματίσετε από πριν την επίσκεψη σας, καθώς θα χρειαστείτε αρκετή ώρα για να περιπλανηθείτε.

Εκκλησία του Αγίου Σεμπάλντου

Κοιτάζοντας τη από τη βόρεια πλευρά μπορείτε να πείτε πώς η Εκκλησία του Αγίου Σεμπαλντού είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Είναι σίγουρα ένα από τα μέρη που αξίζει να δείτε στη Νυρεμβέργη καθώς βρίσκεται σε μια γραφική πλατεία. Η δυτική πλευρά, συμπεριλαμβανομένων  και των πύργων, είναι Ρωμαϊκής  και αρχές Γοτθικού ρυθμού, από τον 13ο αιώνα. Η ανατολική πλευρά που αποτελείται από το τέμπλο της αίθουσας είναι Ύστερη Γοτθική και χτίστηκε περίπου 100 χρόνια αργότερα. Ο Άγιος Σεμπάλντ του 8ου αιώνα είναι ο προστάτης άγιος της Νυρεμβέργης, και στο τέμπλο μπορείτε να δείτε τον τάφο του, που σχεδιάστηκε το 1510 από τον Peter Vischer the Elder.

Το σπίτι του Άλμπερχτ Ντύρερ

Αν είστε λάτρης των τεχνών, τότε το πρώτο μέρος που πρέπει να δείτε στη Νυρεμβέργη είναι το σπίτι του Άλμπερχτ Ντύρερ, που είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερους Γερμανός ζωγράφος. Έζησε και εργάστηκε σε αυτό το αρχοντικό στη Νυρεμβέργη από το 1509 έως το θάνατό του το 1528. Το κτίριο υπέστη κάποιες ζημιές στον πόλεμο, αλλά σύντομα αποκαταστάθηκε και το άνοιγμά του καθυστέρησε μέχρι το 1971, τα 500α γενέθλια του Ντύρερ.  Το σπίτι είναι ένα από τα λίγα  σπίτια που έχουν απομείνει από τη χρυσή εποχή του 15ου αιώνα της Νυρεμβέργης. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με έπιπλα εποχής και μια περιστρεφόμενη έκθεση σχεδίων του Ντύρερ.

Το Γοτθικό Συντριβάνι Schoner Brunnen

Ένα από τα θαύματα της μεσαιωνικής Νυρεμβέργης είναι ένα γοτθικό σιντριβάνι 19 μέτρων στην άκρη της κεντρικής πλατείας. Το σιντριβάνι κατασκευάστηκε το 1385-1396 και ήταν έργο του αρχιτέκτονα και λιθοδόχου Heinrich Beheim. Σχεδιάστηκε σαν ένα γοτθικό εκκλησάκι και έχει σαράντα πολύχρωμες μορφές σε τέσσερα επίπεδα, όλα επηρεασμένα από την «κοσμοθεωρία» της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το μνημείο τυλίχτηκε σε σκυρόδεμα και περνούσε άθικτο από βομβαρδισμούς.

Τα Τείχη της Πόλης

 

Στη μακρά ιστορία των οχυρώσεων της Νυρεμβέργης, η πόλη καταλήφθηκε μόνο μία φορά: Το 1945 από τους Αμερικανούς. Αυτοί οι τοίχοι τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά  το 1000 και πήραν την τρέχουσα, βελτιωμένη εμφάνισή τους όταν τροποποιήθηκαν για την τοποθέτηση κανονιών τη δεκαετία του 1500. Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από τα μεσαιωνικά τείχη παραμένουν ακίνητα και ενσωματώνονται στο κάστρο 67 αμυντικοί πύργοι. Είναι ως επί το πλείστον ανοιχτό στους επισκέπτες, καλύπτεται από ξύλινη στεγη και προσφέρει μαγευτική θέα στη πόλη Άλσταντ.

Να δείτε την Εκκλησία του Αγίου Λόρεντς

Η εκκλησία του Αγίου Λόρεντς, είναι επίσης ορόσημο της πόλης, και αποτελεί ένα αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφθείτε στη Νυρεμβέργη. Χτίστηκε τον 13ο αιώνα και πολύ αργότερα δόθηκε στο χώρο το ιερό, ώστε να λειτουργεί ως ναός. Το ανατολικό τμήμα χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα και ανήκει στο γερμανικό ύστερο γοτθικό στιλ γνωστό ως «Sondergotik». Η Εκκλησία του Λόρεντς ήταν από τους πρώτους ναούς που έγινε Λουθηρανός το 1525. Αλλά ευτυχώς για εμάς, διέφυγε από την καταστροφή των εικόνων της εποχής, πιθανότατα επειδή οι πλούσιοι προστάτες της βοήθησαν στη φροντίδα αυτής της τέχνης. Το πιο πολύτιμο κομμάτι είναι η αναγεννησιακή γλυπτική του Αγγελικού Χαιρετισμού του Veit Stoss και μια όμορφη σκηνή που δημιουργήθηκε από έναν άλλο διάσημο γλύπτη της εποχής, τον Adam Kraft.

Δείτε επίσης: ΤΙ ΝΑ ΔΩ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Γερμανικό Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων

Η Νυρεμβέργη ήταν η πόλη του πρώτου γερμανικού σιδηροδρόμου, του Βαυαρικού Ludwigsbahn, ο οποίος κατευθυνόταν από εδώ μέχρι το Fürth. Επομένως, είναι λογικό ότι η πόλη πρέπει να έχειεθνικό μουσείο σε αυτό το θέμα, και ένας από τους λόγους που το Pinguinos το συγκαταλέγει στη λίστα με το τι να δω στη Νυρεμβέργη. Το αξιοθέατο είναι επίσης το παλαιότερο στη χώρα και άνοιξε ως Βαυαρικό Μουσείο Σιδηροδρόμων το 1899. Μερικά από τα πολλά συναρπαστικά εκθέματα είναι τμήματα από το βασιλικό τρένο του King Ludwig II, την ατμομηχανή Nordgau από το 1853 και το DRG Class SVT 877 της δεκαετίας του 1930 από τη γραμμή Αμβούργου-Βερολίνου, η ταχύτερη σιδηροδρομική σύνδεση στον κόσμο εκείνη την εποχή.

Ζωολογικός κήπος της Νυρεμβέργης

Στην έκταση των 70 στρεμμάτων, ο ζωολογικός κήπος της Νυρεμβέργης είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, και όπως οι καλύτεροι ζωολογικοί κήποι εισάγουν πάντα νέα περιβλήματα. Το σκηνικό είναι ένα πρώην λατομείο λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Άλσταντ. Πολλά από τα παλιά πέτρινα λάκκα έχουν μείνει ως έχουν, καθώς χρησιμεύουν ως φυσικά περίβληματα για είδη όπως οι τίγρεις της Σιβηρίας και της Βεγγάλης. Υπάρχουν επίσης μεγάλα, όμορφα διαμορφωμένα μέρη όπου οι καμηλοπάρδαλες, τα ελάφια και οι ζέβρες ζουν σε ημι-ελευθερία και γενναιόδωροι εξωτερικοί χώροι για λεοπάρδαλες χιονιού και λύκους.