Όσοι αγαπούν τα ταξίδια σίγουρα έχουν εξαντλήσει όλους τους πιθανούς προορισμούς στην Ελλάδα και τώρα είναι έτοιμοι να βγουν και έξω από τα σύνορα. Η πιο πιθανή και κοντινή επιλογή είναι το Λονδίνο. Το Λονδίνο είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις στον κόσμο και όλοι είναι πιθανό να βρουν κάτι που να ταιριάζει με τα γούστα τους. Βέβαια αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία με τα ταξίδια στο εξωτερικό, στο τέλος της ημέρας το ταξίδι μπορεί να μην είναι και τόσο ονειρικό. Εδώ θα βρείτε τι να αποφύγετε στο Λονδίνο για να περάσετε καλά και να μην πέσετε στις γνωστές παγίδες των τουριστών. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες που θα σας κάνουν να εξοικονομήσετε χρόνο σε αυτή τη μεγάλη πόλη, κάτι που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να περάσετε τις πολύτιμες μέρες σας εκεί ως τουρίστας που θα διαμαρτύρεται πίσω από ατελείωτες ουρές, αλλά και να μην γυρίσετε απένταροι πίσω στη πατρίδα.  

Εάν υπάρχει ένας χρυσός κανόνας στο Λονδίνο, αυτό είναι να ΜΗΝ σταθείτε σε καμία περίπτωση στα αριστερά της κυλιόμενης σκάλας στο μετρό του Λονδίνου. Μπορεί αυτός ο κανόνας να ισχύει και στην Αθήνα αλλά η μη τήρηση αυτού στο Λονδίνο θα σας αποφέρει άφθονα άγρια βλέμματα από πιο έμπειρους μετακινούμενους και θα σας σηματοδοτήσει αμέσως ως τουρίστα. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μπορεί να είναι παγκοσμίως γνωστό, αλλά αυτό συνεπάγεται και ένα κόστος. Αν πρέπει να πάτε, σίγουρα μην πάτε να δείτε τους δεινόσαυρους. Ναι, είναι ενδιαφέρον. Ναι, είναι διασκεδαστικό. Ναι, είναι ίσως ο μόνος λόγος για τον οποίο θα θέλατε να αρχίσετε να πηγαίνετε στο μουσείο. Όμως αν είστε στο Λονδίνο για λίγες μέρες, υπάρχουν καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περάσετε το χρόνο σας από το να περιμένετε σε μια ατελείωτη ουρά.

Μην πληρώσετε είσοδο για ένα αξιοθέατο χωρίς να ψάξετε πρώτα για online προσφορές. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προωθούν προσφορές για τα αξιοθέατα της πόλης, και αν τις συμβουλευτείτε θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Ο Πύργος του Λονδίνου, το Αβαείο του Ουέστμινστερ, το Shard, κα. ,είναι κάποια μέρη που πρέπει να δεις αλλά και να προσέξεις μην τα χρυσοπληρώσεις. Ενώ πολλά από αυτά τα αξιοθέατα συνιστώνται ιδιαίτερα σε οποιονδήποτε επισκέπτη για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, ο έλεγχος των ιστοτόπων των αξιοθέατων, καθώς και άλλων ιστοσελίδων έκπτωσης, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα. Μην ξοδέψετε 10 λίρες (περίπου 12 ευρώ) για Fish And Chips. Μπορεί να είναι το εθνικό πιάτο της Αγγλίας, αλλά αν θέλετε να φάτε ψάρι με τηγανητές πατάτες καλύτερο είναι να αναζητήσετε ένα τοπικό μαγαζί και όχι ένα τουριστικό. Αναζητήστε δηλαδή ένα μικρό μαγαζί, που συνήθως είναι απροσδόκητα διακοσμημένο με λευκά πλακάκια και πλαστικές καρέκλες, που πωλεί ψάρια και τσιπς καθώς και πίτες, λουκάνικα και μερικές φορές κινέζικα φαγητά, τα οποία συνήθως φτάνουν σε μόλις πέντε ή έξι λίρες. Αυτά τα μέρη βρίσκονται σε αφθονία έξω από τη Ζώνη 1, αλλά βρίσκονται λιγότερο συχνά στους τουριστικούς κόμβους του Λονδίνου εξαιτίας των υψηλών τιμών ενοικίασης και του ανταγωνισμού από τα κλασσικά κέντρα, οπότε οι επισκέπτες που δεν το γνωρίζουν είναι πιθανότερο να προσελκύονται από τα εστιατόρια που χρεώνουν το διπλάσιο της κανονικής τιμής.

Δείτε επίσης: Τι να δω στο Παρίσι

Αν καταφέρετε να μην πέσετε στις τουριστικές παγίδες του Λονδίνου θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα για να πάρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα από ένα αναμνηστικό. Το Λονδίνο προσφέρει μεγάλη αγορά, όπου μπορείτε να βρείτε δώρα για άντρες, γυναίκες ακόμα και για το κατοικίδιο σας. Το Λονδίνο είναι μια πολυπολιτισμική πρωτεύουσα, και αυτό είναι που την βάζει στη λίστα, Μοναδικοί Προορισμοί, για τους λάτρεις των ταξιδιών. Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε αυτή την ξεχωριστή πόλη, η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.