Όλοι έχουμε μία, δύο ή και παραπάνω αγαπημένες σειρές που όσα χρόνια κι αν περάσουν, τις βλέπουμε και τις ξαναβλέπουμε χωρίς να τις βαρεθούμε. Και μάλιστα, πολλές φορές, προτιμούμε να δούμε για δεύτερη φορά μια σειρά, παρά να ξεκινήσουμε μία καινούρια. Αυτό μάλλον θα παρατήρησαν και οι «παραγωγοί του Χόλυγουντ» και αποφάσισαν να δημιουργήσουν νέες σειρές βασισμένες σε παλιά δοκιμασμένα σενάρια, που στην εποχή τους γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει και η γνωστή παροιμία: «Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς». Πάμε να δούμε λοιπόν και αναλυτικά μερικά από τα πιο πρόσφατα remake γνωστών τηλεοπτικών σειρών…

CHARMED (2018-σήμερα)

CHARMED (1998 – 2006) Στο αρχικό σενάριο, οι τρεις αδελφές Χάλιγουελ, μετά τον τραγικό θάνατο της μητέρα τους, ανακαλύπτουν ότι είναι μάγισσες και μάλιστα πολύ ισχυρές. Καλούνται λοιπόν, με την «Δύναμη των Τριών» να προστατεύσουν τους αθώους και, στην προσπάθεια αυτή, πολλές φορές έρχονται αντιμέτωπες με μάγους και δαίμονες, οι οποίοι έχουν ως στόχο να κλέψουν τις πολύτιμες δυνάμεις τους. Αργότερα, ανακαλύπτουν πως έχουν και μία ακόμα αδερφή, για την οποία δεν γνώριζαν τίποτα.

Στο διασκευασμένο σενάριο, η βασική διαφορά είναι ότι αρχικά είναι δύο αδερφές, οι οποίες πολύ σύντομα ανακαλύπτουν ότι έχουν και μία ετεροθαλή αδελφή. Πέρα από αυτό, βασικές διαφορές ανάμεσα στα δύο σενάρια είναι η εποχή, η καθημερινότητα και κατ’ επέκταση και οι ζωές των πρωταγωνιστριών. Πιο συγκεκριμένα, το σενάριο έχει προσαρμοστεί στο σήμερα, δηλαδή είναι πιο έντονη η παρουσία της τεχνολογίας και τα επαγγέλματα και οι συνήθειες των πρωταγωνιστριών απέχουν κατά πολύ από αυτά του αρχικού σεναρίου.

DYNASTY (2017-σήμερα)

DYNASTY (1981-1989) Στο αρχικό σενάριο, η ιστορία ακολουθεί τις ζωές δύο από τις πλουσιότερες οικογένειες του Κολοράντο, τους Κάρινγκτον και τους Κόλμπι. Οι οικογένειες αυτές είναι γεμάτες ίντριγκα, δολοπλοκίες, απαγωγές, δολοφονίες και συνεχή αγώνα για την κορυφή. Υπάρχουν διαρκώς εξελίξεις και αποκαλύψεις τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική ζωή των πρωταγωνιστών που ανατρέπουν τα πάντα.

Στο διασκευασμένο σενάριο, η βασική ιστορία παραμένει η ίδια και το ίδιο και τα ονόματα τον κεντρικών ηρώων. Σίγουρα όμως, υπάρχουν αρκετές διαφορές, μιας και υπάρχει μια απόσταση σχεδόν 36 χρόνων ανάμεσα στις δύο σειρές. Το σενάριο έχει διαμορφωθεί, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην ζωή των πλούσιων οικογενειών το 2017 και φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό.

HAWAII FIVE-Ο (2010-σήμερα)

HAWAII 5-0 (1968 – 1980) Στο αρχικό σενάριο, μία ειδική ομάδα που ανήκει στο αστυνομικό τμήμα της Χαβάης και ακούει στο όνομα «Χαβάη 5-0»,  καλείται καθημερινά να εξιχνιάσει σημαντικά εγκλήματα στις ακτές του όμορφου νησιού. Η ομάδα αυτή έχει επιλεχθεί από τον κυβερνήτη και επικεφαλής της ομάδας –και πρωταγωνιστή της σειράς-  είναι ο πλωτάρχης Στίβεν Μακ Γκάρετ.

Στο διασκευασμένο σενάριο, τα πράγματα δεν διαφέρουν πολύ. Οι προσωπικές ιστορίες των ηρώων παραμένουν ίδιες. Σε αυτή την εκδοχή βέβαια, δίνουν περισσότερη έμφαση στην ζωή του πρωταγωνιστή Μακ Γκάρετ και πως καταφέρνει να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του.

Επιπλέον, αλλάζουν σίγουρα τα γραφικά και τα ειδικά εφέ, πράγμα πολύ λογικό, μιας και η αρχική σειρά δημιουργήθηκε το 1968. Τέλος, ένα πράγμα που παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο είναι το πασίγνωστο soundtrack της σειράς που αποκλείεται να μην έχετε ακούσει… έστω και τυχαία.

BONUS +1: THE CHILLING ADVENTURES OF SABRINA (2018-σήμερα)

SABRINA, THE TEENAGE WITCH (1996-2003) Η συγκεκριμένη σειρά, διαφέρει λίγο από τις παραπάνω. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι απλά η διασκευή ενός τηλεοπτικού σήριαλ, αλλά ουσιαστικά είναι βασισμένη στο comic, και αργότερα παιδικό, Σαμπρίνα.

Στο αρχικό σενάριο, η 16χρονη Σαμπρίνα ανακαλύπτει ότι είναι μάγισσα. Με την βοήθεια από τις δύο θείες της, Χίλντα και Ζέλντα, προσπαθεί να κατανοήσει τις μαγικές της δυνάμεις. Η σειρά αυτή πέρα από φαντασίας, είναι κυρίως οικογενειακή κωμωδία.

Στο διασκευασμένο σενάριο, η βασική πλοκή είναι η ίδια. Αλλά σε γενικές γραμμές αποτελεί ένα αρκετά διαφορετικό σίριαλ, μιας και το είδος διαφέρει κατά πολύ από το αρχικό… εξάλλου, φαίνεται και από τον τίτλο. Η νέα σειρά είναι δράμα / τρόμου, που σημαίνει ότι και η ιστορία εξελίσσεται αρκετά διαφορετικά από το παλιό σενάριο.

 

10+1 Σειρές Που Δεν Πρέπει Να Χάσεις Στο Netflix