Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει… Ο χειμώνας πλησιάζει. Για όλες αυτές τις μέρες, λοιπόν, που βρέχει και μένεις στο σπίτι, σου έχω την ιδανική λύση για το πως να περάσεις την ώρα σου. Τι καλύτερο από μια κουβέρτα, ένα σνακ και λίγη μυθοπλασία; Και επειδή την ώρα που θέλεις να χαλαρώσεις, δεν χρειάζεσαι να δεις κάτι πολύ «βαρύ», σου έχω τρεις σειρές του Netflix για να πετύχεις αυτό που λένε «Netflix & Chill». 

CABLE GIRLS (Οι Τηλεφωνήτριες) Αρχικός τίτλος: Las chicas del Cable

Πλοκή: Βρισκόμαστε στην Μαδρίτη του 1928. Τέσσερις κοπέλες, αρκετά διαφορετικές η μία από την άλλη, γνωρίζονται όταν πιάνουν δουλειά στην εθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Μαδρίτης. Αγάπη, έρωτας, φιλοδοξία, ίντριγκα και έγκλημα είναι λίγα από τα συστατικά που συνθέτουν την ιστορία. Πολλές ανατροπές φέρνουν τα πάνω κάτω στην ζωή αυτών των γυναικών και τις αναγκάζουν να κάνουν πράγματα που ποτέ δεν πίστευαν ότι θα έκαναν. Έχει έντονα στοιχεία φεμινισμού και η προσπάθεια των γυναικών, αλλά και κάποιον αντρών συμμάχων τους, για την ισότητα των δύο φύλων. 

Αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα σειρά εποχής, μιας και μέσα από τα ρούχα και τα σκηνικά σκιαγραφείται η κουλτούρα της Ισπανίας εκείνη την δεκαετία και μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να μεταφερθούμε νοητά κι εμείς, μαζί με τους ήρωες, στην ζωή της ισπανικής πρωτεύουσας τη δεκαετία του ’20. Αξιοσημείωτο φυσικά είναι και το γεγονός ότι μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της τηλεφωνίας, αλλά και της τεχνολογίας γενικότερα, ενενήντα χρόνια πίσω. Η σειρά αποτελείται από 4 κύκλους και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και 5ος

LUCIFER (Λούσιφερ)

Πλοκή: Η σειρά, όπως το λέει και ο τίτλος της, έχει να κάνει με τον Lucifer Morningstar, ο οποίος αποφασίζει να αρνηθεί την ζωή του ως ο βασιλιάς της Κόλασης και να εγκατασταθεί μόνιμα στην γη. Ο Lucifer αρχίζει να εμπλέκεται με υποθέσεις της αστυνομίας και κάπως έτσι γνωρίζει και την γοητευτική ντετέκτιβ Chloe Decker, με την οποία ξεκινάει μια παράδοξη συνεργασία ως σύμβουλος σε υποθέσεις. Κατά καιρούς, όντα από τον Παράδεισο, αλλά και την Κόλαση έρχονται είτε για να μεταπείσουν τον Lucifer, είτε για άλλους σκοπούς. Στο μεταξύ, ανάμεσα σε αυτόν και την ντετέκτιβ αρχίζει να αναπτύσσεται μια αμοιβαία έλξη. Πολλά εμπόδια όμως μπαίνουν στον δρόμο τους και οι ανατροπές είναι πολλές. 

Η σειρά είναι φαντασίας και παρόλο που σαν θέμα μπορεί να φαίνεται κάπως υπερβολικό, περιέχει έντονες δόσεις χιούμορ που την κάνουν να ξεχωρίζει. Υπερφυσικό, αστείο, ρομαντικό, ανατρεπτικό, ενδιαφέρον. Αρχικά, ο «Lucifer» προβαλλόταν από το κανάλι Fox και κόπηκε στον 3ο κύκλο. Όμως, οι θαυμαστές της ήταν πολλοί και μετά από την μεγάλη ζήτηση, την σειρά πήρε το Netflix και έβγαλε ακόμα έναν κύκλο, ο οποίος θα ήταν και ο τελευταίος. Το Netflix όμως έκανε και πάλι την έκπληξη όταν ανακοίνωσε ότι το 2020 θα κυκλοφορήσει και η 5η τελευταία σεζόν. 

HIGH SEAS (Ταραγμένα Νερά) Αρχικός τίτλος: Alta Mar

Πλοκή: Δεκαετία του ’40. Το πλοίο «Barbara de Braganza» αναχωρεί από την Ισπανία με μοναδικό προορισμό την Βραζιλία, και πιο συγκεκριμένα, το Ρίο ντε Τζανέιρο. Δύο αδελφές, η μία εκ των οποίων είναι η μέλλουσα σύζυγος του ιδιοκτήτη, επιβιβάζονται στο πλοίο κρύβοντας μία λαθρεπιβάτη στις αποσκευές τους. Κατά τη διάρκεια του μακρινού αυτού ταξιδιού, η αποκάλυψη μιας δολοφονίας αποτελεί την έναρξη μιας σειράς γεγονότων τα οποία δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση στους επιβαίνοντες. Μυστικά από το παρελθόν έρχονται στο φως, για να ταράξουν τις ζωές όλων. 

Μία σειρά που αποτελείται από μόλις 8 επεισόδια και ο 2ος κύκλος της αναμένεται να βγει στις 22 Νοεμβρίου. Ένα ενδιαφέρον γνώρισμα της είναι ότι, μέχρι στιγμής, η ιστορία διαδραματίζεται πάνω σε ένα πλοίο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις της μυθοπλασίας και του μυστηρίου. 

Δείτε επίσης: 10+1 Σειρές Που Δεν Πρέπει Να Χάσεις Στο Netflix