Το άρωμα παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι μας αντιλαμβάνονται και μας θυμούνται. Ως εκ τούτου, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προσωπικού μας στυλ αλλά και κάτι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά πώς να το φοράμε σωστά.

Μπουκάλι Νούμερο 1

Σε ποιο σημείο του σώματος μας βάζουμε άρωμα

Για να αξιοποιήσουμε σωστά το άρωμα μας θα πρέπει να το φοράμε και στα σωστά σημεία, σωστά; Ιδανικά θα πρέπει να εφαρμόζεται προς τις θερμότερες περιοχές του σώματός μας. Λόγω της θερμότητας, σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν το λαιμό, το στήθος, τους ώμους, τους καρπούς και τους αγκώνες εσωτερικά, μπορεί το άρωμα μας να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται και λιγότερη ποσότητα. Όμως, δεν πρέπει να βάζουμε άρωμα σε όλες τις περιοχές ταυτόχρονα, καλό είναι να επιλέξετε κάποιες από αυτές συνδυαστικά. Για παράδειγμα ο συνδυασμός καρπών και λαιμού αποτελούν μια άριστη επιλογή.

Πως φοράμε σωστά το άρωμα μας

Με ποιόν τρόπο αρωματιζόμαστε

  • Εφαρμόζουμε το άρωμα μετά το ντους σε καθαρό και στεγνό δέρμα.
  • Δεν ψεκάζουμε στον αέρα και περνάμε μέσα από αυτόν.
  • Βρίσκουμε τον παλμό μας και εφαρμόζουμε εκεί το άρωμα.
  • Εφαρμόζουμε από απόσταση
  • 2 με 4 ψεκασμοί αρκούν. Δεν το παρακάνουμε.
  • Δεν τρίβουμε το άρωμα μετά την εφαρμογή του στο δέρμα μας

Πως αναγνωρίζουμε τους διάφορους τύπους αρωμάτων

Πριν επιλέξουμε το άρωμα μας, θα πρέπει να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα διάφορα είδη των αρωμάτων. Επίσης θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε γιατί κάποιες κολόνιες είναι φθηνότερες από κάποιες άλλες. Σε γενικές γραμμές, αυτό που τα ξεχωρίζει είναι το ποσοστό αρώματος που περιέχεται σε ένα μπουκαλάκι και το κάνει να διαρκεί περισσότερο. Για παράδειγμα, τα Eau de Toilette αρώματα συνήθως διαθέτουν περίπου το 10% αρωματικών ουσιών και έχουν διάρκεια, αλλά για λίγες ώρες. Τα Eau de Parfum, από την άλλη πλευρά, διαθέτουν ένα υψηλότερο ποσοστό αρωματικών ουσίων (15% έως 20%), και μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο, ακόμη κι όλη μέρα. Ωστόσο, λόγω της υψηλότερης συγκέντρωσης αρωματικών στοιχείων, τείνουν να είναι και ακριβότερα. Υπάρχουν και άλλες δύο κατηγορίες, το άρωμα (Parfum) και το Eau de Cologne. Tα Parfum αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά και μόνο από αρωματικά στοιχεί και συνήθως είναι και τα πιο ακριβά αρώματα σε μικρά μπουκαλάκια. Τα Eau de Cologne έχουν ελάχιστη περιεκτικότητα σε αρωματικά στοιχεία, περίπου 2-4%, και απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν αγαπούν τα έντονα αρώματα ή έχουν αλλεργίες.

Διαφορές Στις Κατηγορίες Αρωμάτων

Που αποθηκεύουμε το άρωμα μας

Το μέρος που αποθηκεύουμε το άρωμα μας μπορεί να επηρεάσει τη μυρωδιά του αλλά και την διάρκεια του. Δεν πρέπει να αφήνουμε την κολόνια μας σε μια περιοχή που εκτίθεται σε απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, όπως το λουτρό ή τα περβάζια των παραθύρων. Για να διαρκέσει το άρωμα μας μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι καλύτερα να το αποθηκεύουμε σε ένα μέρος που είναι συνεχώς δροσερό, σκοτεινό και ξηρό, όπως ένα ντουλάπι για παράδειγμα.

Φροντίζουμε να φοράμε το άρωμα μας κάθε μέρα και να μην ξεχνάμε να το ανανεώνουμε μέσα στην ημέρα, ειδικά αν χρησιμοποιούμε ένα Eau de Toilette. Απλά ψεκάζουμε μια ή δύο φορές πάνω τους καρπούς μας. Αυτό αρκεί να δώσει μια ώθηση στο άρωμά μας μέχρι το απόγευμα.

Μπουκάλι Νούμερο 2