Σκέφτεστε ποιο είναι το ιδανικό πρωϊνό για να ξεκινήσετε την μέρα σας δυναμικά; Μα φυσικά οι κρέπες! Είναι νόστιμες, ελαφριές και χρειάζονται υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι.

Οι κρέπες είναι ένα έδεσμα που παραδοσιακά φτιάχνετε στη Βρετάνη στη Γαλλία. Είναι μια πολύ λεπτή τηγανίτα που είτε συνοδεύεται γλυκιά είτε αλμυρή. Στη Βρετάνη ο πιο διαδεδομένος τρόπος σερβιρίσματος είναι με μηλίτη, ωστόσο υπάρχει μια πληθώρα από επιλογές για να συνοδεύσει κανείς τις κρέπες.

Συνταγές για κρέπες υπάρχουν πολλές, και σίγουρα μπορείτε να βρείτε αυτή που σας αρέσει περισσότερο, παρ’όλα αυτά τα βασικά υλικά είναι ίδια σε όλες τις συνταγές, επομένως μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή την εύκολη συνταγή για κρέπες που προτείνει το Pinguinos.gr.

Βασική Συνταγή για Κρέπες

Τα υλικά για να φτιάξετε τις πιο εύκολες και νόστιμες κρέπες είναι πολύ απλά και σίγουρα βρίσκονται στο ψυγείο σας. Αυτό που θα χρειαστείτε λοιπόν, είναι:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα νερό χλιαρό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Πως Φτιάχνω τις Κρέπες

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι και τα αυγά. Προσθέστε σταδιακά το γάλα και το νερό, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν. Προσθέστε το αλάτι και το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι όλα τα υλικά να έχουν μια λεία υφή. Καλό θα ήταν να αφήσετε την ζύμη στο ψυγείο ή μπορείτε να το φτιάξετε από το βράδυ ώστε το πρωί να τις ψήσετε απευθείας.

Ζεσταίνουμε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί ή τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι έτοιμο, ρίχνουμε 1/4 της κούπας από τη ζύμη στο τηγάνι και κάνουμε κυκλικές κινήσεις, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Αν έχουμε ειδικό σκεύος για κρέπες τότε χρησιμοποιούμε αυτό και η διαδικασία είναι πιο απλή. Μαγειρέψτε την κρέπα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το κάτω μέρος να έχει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα γύρω από το τηγάνι για να ξεκολίσετε τις άκρες, γυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά. Ιδανικά σερβίρονται ζεστές.

Εύκολη Συνταγή για Κρέπες με Μπανάνα και Σοκολάτα

Μια εύκολη και χορταστική πρόταση για να συνοδεύσετε τις κρέπες σας είναι να ακολουθήσετε την βασική συνταγή και να κόψετε σε φέτες μια μπάνανα και να προσθέσετε ένα άλλειμμα σοκολάτας, ή πραλίνα φουντουκιού. Μπορεί να ακούγεται αρκετά λιπαρό για να ξεκινήσει κανείς την μέρα του, αλλά το πρωινό είναι το βασικότερο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Κρέπες Φούρνου με Πρωτεΐνη

Μια συνταγή ιδανική για τους λάτρεις της υγεινής δατροφής! Θα χρειαστείτε:

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κουταλιές νιφάδες βρωμής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και περιμένετε περίπου 10 λεπτά να φουσκώσει η βρώμη. Απλώστε την ζύμη σε ένα μικρό ταψάκι σε χαρτί ψησίματος και ψήστε για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αν είστε λάτρης του αλμυρού, μπορείτε να την συνοδέψετε με κρέμα τυρί, γαλοπούλα και γραβιέρα τριμμένη και να την ψήσετε για 5 λέπτα ώστε να λιώσουν τα τυριά.

Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα της επιλογής σας και να βάλετε και λίγο μέλι.

Δείτε Επίσης: 6 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΡΩΙΝΟ

Πως Φτιάχνω Κρέπες με Μήλο και Κανέλα

Μια τέλεια και γευστική πρόταση που είναι ιδανικός συνδυασμός για το χειμώνα είναι οι κρέπες με μήλο και κανέλα. Η εύκολη συνταγή για κρέπες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η αρχική βασική συνταγή.

Για τη γέμιση με μήλο και κανέλα τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 4 κόκκινα μήλα
  • 2 πράσινα μήλα
  • 2/3 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 σφηνοπότηρο μπράντι
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

Ψηλοκόβουμε τα μήλα ή τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα βάζουμε με το μπάντι σε ένα μπολ για μια ώρα. Λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα μήλα. Μόλις αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε την κανέλα και τα καρύδια εφόσον θέλουμε. Γεμίζουμε τις κρέπες με την γέμιση και τις τυλίγουμε σε ρολά.

Δείτε Επίσης: 10 ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ